A gyerekekre is vigyáz az Edge webböngésző

​A Microsoft Edge webböngésző egy nagyon hasznos újdonsággal fog bővülni, aminek köszönhetően a szülői felügyelet lesz könnyebb.
 

Az Edge böngésző folyamatosan gyarapodik új funkciókkal. A legutóbbi újdonságának elsősorban a szülők örülhetnek majd, akik a jövőben az eddigieknél egyszerűbben teremthetnek biztonságos környezetet a gyermekeik számára az internetes böngészéshez.
 
Az Edge egyik tesztverziója egy érdekes újdonságot tartalmaz. Mégpedig a profilok között megjelenik egy "Kids Mode"-nak nevezett menüpont, amelynek célja, hogy a böngészőben csak gyerekek számára ajánlott tartalmak jelenhessenek meg. A funkciót a Microsoft az 5-8, illetve a 9-12 évesek számára alakította ki. Amikor egy gyermek böngészni szeretne, akkor a szülőnek nincs más dolga, mint ezzel a menüponttal nyitni egy új böngészőablakot, amelyben alapesetben a Bing SafeSearch jelenik meg. Ezt követően pedig csak olyan weboldalak válnak letölthetővé, amik nem károsak a fiatalok számára. A gyermek nem tud visszaváltani a normál böngésző üzemmódra, mivel ahhoz a szülő - jó esetben létező – Windows-os jelszavának megadására van szükség.


Forrás: Microsft
 
A böngészőbe integrált funkció előnye, hogy nem kell semmiféle szülői felügyeleti alkalmazást telepíteni, hanem az azonnal használatba vehető, sőt még a Windows családbiztonsági funkcióinak aktiválására sincs szükség.
 
Arról egyelőre a Microsoft nem nyilatkozott, hogy az újdonság mikortól lesz élesben is használatba vehető.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google két veszélyes biztonsági rést foltozott be a Chrome webböngészőn.

  2. 4

    Az Adobe Bridge kritikus veszélyességű hibák miatt kapott hibajavítást.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Az ESET szakemberei bemutatják az új SMS csalást és a szükséges teendőket, ha letöltöttük az adatlopó alkalmazást.

Levelezőszerverek ostrom alatt

A legújabb Exchange sebezhetőségét kihasználó kiberbűnözői csoportok növekvő számáról számol be az ESET

hirdetés
Közösség