Adatokat loptak a JD Sports-tól

​A JD Sports elismerte, hogy egy súlyos biztonsági incidens következtében 10 millió vásárlójának adata került illetéktelen kezekbe.
 

Ezúttal a JD Sports kereskedelmi vállalat került a feketekalapos hackerek célkeresztjébe, akik hozzáférést szereztek a cég egyik adatbázisához, amelyből értékes személyes adatokat lovasítottak meg. Az incidens technikai hátteréről egyelőre nem kívánt részleteket elárulni a vállalat, de közölte, hogy már megkezdte a támadás által érintett ügyfeleinek kiértesítését. 

Az eddigi vizsgálatok szerint a támadók körülbelül 10 millió vásárló adatához fértek hozzá. Olyan személyekéhez, akik a vállalatól 2018 novembere és 2020 októbere között rendeltek. A kiszivárgott adatok köre egyebek mellett az alábbiakra terjed ki: 
 • nevek
 • számlázási címek
 • szállítási címek
 • e-mail címek
 • telefonszámok
 • rendelésekkel kapcsolatos információk. 

A JD Sports hangsúlyozta, hogy bank- és hitelkártya adatokat teljes körűen nem tárol, így a hackerek "csak" a vásárlók által használt kártyák számának utolsó négy karakteréhez fértek hozzá. Ugyanakkor a meglovasított adatbázis alkalmas arra, hogy a felhasználásával az ügyfelek ellen a későbbiekben adathalász támadásokat indítsanak a csalók. Erre egyébként a cég is igyekszik felhívni az érintettek figyelmét. 

A vállalat már értesítette az illetékes hatóságokat a történtekről. 
Vélemények
 
 1. 3

  A HP Service Manager egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

 2. 4

  A QNAP két biztonsági hibáról számolt be.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő támadások. Az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát.

hirdetés
Közösség