Alábecsülik a netes kockázatokat a szülők

Sok szülő még mindig alábecsüli azokat a veszélyeket, amelyek az online térben leselkednek a gyermekeikre.
 

A Microsoft 2023-as Globális Online Biztonsági jelentése szerint a megkérdezettek 69 százaléka tapasztalt valamilyen online kockázatot az elmúlt évben. A leggyakoribb kockázattípus a félretájékoztatás, valamint a személyes inzultusok többféle formája. Utóbbiak közé sorolhatók az internetes zaklatások, a gyűlöletbeszéd, valamint az erőszakkal való fenyegetés megnyilvánulásai.
 
A szülők alábecsülik az online veszélyeket
 
A kutatás kimutatta, hogy a tizenévesek nagyobb arányban vannak kitéve az online veszélyeknek, mint azt a szüleik feltételezik: a tinédzserek 74%-a érzékelt valamilyen kockázatot, míg a szülők mindössze 62%-a számolt ezzel az eshetőséggel.
 
Ráadásul a szülők minden kategóriában alábecsülik a veszélyeket: a legnagyobb hiányosságok a gyűlöletbeszéddel kapcsolatban mutatkoznak, amit szorosan követ az erőszakkal történő fenyegetés, az öngyilkossági és önkárosító tartalmaknak való kitettség, valamint az internetes zaklatás és visszaélés. A felmérés azt is kimutatta, hogy a tizenévesek jobban aggódnak az erőszakkal történő jövőbeni fenyegetések miatt, mint a szüleik.
 
Sok szülő azért már tesz lépéseket gyermekei online biztonságának megőrzése érdekében - ideértve gyermekeik profiljának és bejegyzéseinek ellenőrzését, illetve a tevékenységi napló áttekintését. Emellett rendszeresen beszélnek gyermekeikkel az online tevékenységekről.
 
A Microsoft úgy véli, hogy a digitális biztonság négy pillére a platformarchitektúra, a tartalom moderálása, a kultúra és az együttműködés. A tervezésbiztonság rendkívüli jelentőséggel bír mind a platformarchitektúrában, mind pedig a családok számára készült biztonsági funkciók beépítésében. A felhasználók védelme szempontjából pedig kiemelten fontos, hogy a biztonsággal kapcsolatos szabályok világos, következetes és arányos intézkedések révén érvényre jussanak.
 
 1. 4

  Kritikus fontosságú hibajavítás vált elérhetővé a ChromeOS-hez.

 2. 3

  A ClamAV kapcsán egy közepes veszélyeségű sebezhetőségre derült fény.

 3. 3

  Az IBM két sebezhetőségről számolt be a WebSphere Application Server kapcsán.

 4. 3

  Az Oracle 71 hibajavítást adott ki az Oracle Linux operációs rendszerhez.

 5. 4

  Több mint egy tucat biztonsági javítással bővült a Google Chrome.

 6. 4

  Letölthető a VirtualBox legújabb kiadása benne 13 biztonsági javítással.

 7. 4

  Az Oracle nyolc olyan biztonsági résről számolt be, amelyeket a Database Server kapcsán kellett orvosolnia.

 8. 4

  A MySQL három tucat biztonsági frissítéssel gyarapodott.

 9. 4

  Az Java több mint egy tucat biztonsági frissítést kapott.

 10. 3

  A Microsoft három biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség