Bemutatkozott a Check Point R81

​A Check Point bemutatta a következő generációs kiberbiztonsági platformját, az R81-et.
 

A világjárvány hatására a vállalatok felgyorsították a digitális átállási programjaikat, és módosították az informatikai prioritásaikat. Ezzel megnőttek a kiberbiztonsági kockázatok, és bonyolultabbá vált a távoli munkavégzés menedzselése.
 
A biztonsági szakemberek 70 százaléka számolt be arról, hogy a világjárvány kezdete óta megnövekedett a kiberfenyegetések száma. Eközben a nagyobb biztonság és az egyszerűség iránti igény megköveteli a fenyegetésekkel szembeni védelmi technológiák, folyamatok, valamint házirendek konszolidációját, valamint automatizálását.
 

"Napjainkban nagyon nehéz az IT biztonság menedzselése: több az eszköz, több a fenyegetés és nagyobb az adatközpontok, a hálózatok és a különböző felhőkben használt alkalmazások száma. Annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani, és szembe nézzenek a legújabb biztonsági veszélyekkel, a vállalatoknak következetes biztonsági házirendeket, egységes védelmet és automatizációt kell kialakítaniuk"

- mondta Chris Rodriguez, az IDC Network Security Research menedzsere.
 
A Check Point új, R81 platformjának egyik legmeghatározóbb újdonsága az autonóm Threat Prevention rendszer, amely kiküszöböli a fenyegetések nagy munkaigényű, manuális osztályozását. A fejlesztők a gépi tanulás vívmányaiból is felsorakoztattak néhány újabb technikát a kockázatok automatizált kezelése érdekében. Emellett az R81 új Infinity házirendjei lehetővé teszik a biztonsági csapatok számára, hogy egyszerűen implementálják a legjobb biztonsági gyakorlatokat a teljes informatikai infrastruktúrában.
Vélemények
 
  1. 3

    A GitLab egy közepes veszélyességű sérülékenységet orvosolt.

  2. 5

    A SonicWall egy súlyos, nulladik napi sebezhetőségről számolt be.

  3. 2

    ​A CobraLocker zsarolóvírus a felhasználó féltve őrzött fájljainak titkosítását követően váltságdíjat követel.

 
Partnerhírek
​7 mód, ahogyan a kártevők bejuthatnak az eszközeinkbe

A legtöbben hallottak már a különféle kártevőkről és veszélyeikről, de vajon az is köztudott, hogy ezek hogyan, milyen módon férkőznek be az eszközökbe? Az ESET szakértői bemutatják a legnépszerűbb módszereket.

Nyílt pályázati felhívás - "Az év információbiztonsági újságírója 2021"

Az idén már tizenhatodik alkalommal hirdetünk pályázatot a cím elnyerésére, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

hirdetés
Közösség