Felpörögnek a kibertámadások

Továbbra is a zsarolóvírusok okozzák a legtöbb kárt, miközben a kibertámadások egyre gyorsabb lefolyásúvá válnak.
 

A Sophos közzétette az "Active Adversary Report for Business Leaders" című jelentését, amely áttekintést ad az elmúlt év során észlelt kibertámadásokkal kapcsolatos trendekről.
 
A tanulmány készítése során a biztonsági szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a kibertámadásokhoz leggyakrabban befoltozatlan biztonsági rések járultak hozzá, vagyis különféle sérülékenységek kihasználásával indult a támadások jelentős része. A kiaknázott sebezhetőségek közül kiemelkedett a ProxyShell és a Log4Shell.
 
A Sophos IR csapata által vizsgált támadások több mint kétharmadában kaptak szerepet zsarolóvírusok, ami azt mutatja, hogy ez még mindig az egyik legelterjedtebb fenyegetés a vállalatokra nézve.
 
Míg a zsarolóvírusok továbbra is uralják a fenyegetések színterét, a támadók által ostromlott hálózatokban jogosulatlanul (észrevétlenül) eltöltött idő 15-ről 10 napra csökkent.
 

"Azok a szervezetek, amelyek sikeresen implementáltak folyamatos monitorozásra alkalmas, többrétegű védelmet, jobb eredményeket értek el. Ám a jobb védekezés mellékhatással is jár. Az ellenfeleknek ugyanis gyorsítaniuk kell a támadásaikat, a gyorsabb támadások pedig mind korábbi észlelést tesznek szükségessé. Ezzel a támadók és a védők közötti verseny tovább fokozódik"

- mondta John Shier, a Sophos műszaki igazgatója.
Vélemények
 
  1. 4

    A QNAP újabb biztonsági frissítéseket adott ki.

  2. 3

    A GNU glibc kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség