Gigantikus váltságdíjak röpködnek a gyárakban

​A különféle szektorok és ágazatok közül a gyártócégeknek kell a legnagyobb összegű váltságdíjakkal szembenézniük egy-egy kibertámadás során.
 

A gyártással foglalkozó ipari vállalatok vonzó célpontot jelentenek a kiberbűnözők számára. A sokszor elavult infrastruktúra és az átláthatóság hiánya az OT környezetben a támadók számára meglehetősen nagy támadási felületet biztosít.
 
Noha napjainkban ebben a szektorban az egyik legalacsonyabb a támadási arány, még így is a Sophos által megkérdezett szervezetek 55 százalékát érte támadás az elmúlt évben. Az áldozatoknak a 33 százaléka teljesítette a támadók követéléseit.
 
Rossz hír viszont, hogy ha egy gyártócéget zsarolóvírussal végrehajtott támadás ér, akkor majdnem biztos, hogy jelentős összegű váltságdíjjal találja magát szemben, mivel ebben a szektorban a követelések átlagos értéke eléri a kétmillió dollárt.
 

"Habár a biztonsági mentések megléte a helyreállítás fontos részét képezi, a mai zsarolóvírusos fenyegetettségek miatt részletes választervre van szükség. Az összetett támadások átfogó védelmet igényelnek"

- mondta John Shier, a Sophos vezető biztonsági tanácsadója.
 
Érdekesség, hogy a megkérdezett gyártócégek 75 százaléka nyilatkozott úgy, hogy rendelkezik olyan kiberbiztosítással, amely zsarolóvírusok által okozott károkra is kiterjed.
Vélemények
 
  1. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  2. 4

    A QNAP egy magas kockázatú sebezhetőséget szüntetett meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ESET kiberbiztonsági trendek 2023: szép új hibrid világ

Ismét egy olyan évet zárunk, amilyenben még nem volt részünk – az ESET szakértői szerint sosem látott szintet ért el a digitális eszközöktől való függőségünk is.

A biztonsági fásultság jelei

Az IT biztonsági részleget gyakran “a nemetmondás osztályának” tartják, és nem nehéz belátni ennek okait.

hirdetés
Közösség