GitHub: érkezik az AI-val megerősített kódvédelem

​A GitHub újabb területen veti be a mesterséges intelligenciát. Ezúttal a kódok biztonsága kerül középpontba.
 

A GitHub már évek óta törekszik arra, hogy segítséget nyújtson a fejlesztőknek abban, hogy az alkalmazásaik, szoftverkomponenseik minél biztonságosabbak legyenek, és minél hatékonyabban lehessen megelőzni a sebezhetőségek kódokba kerülését.
 
A GitHub Enterprise Cloud és Enterprise Server ügyfelek már régebb óta igénybe vehetik az Advanced Security szolgáltatást, amely számos védelmi funkciót foglal magában. Ezek közül az egyik legszélesebb körben használt megoldás a Dependabot, amely a függőségek biztonsági szempontból történő elemzését, illetve a szükséges frissítések elvégzését hivatott megkönnyíteni.
 
A GitHub az elmúlt időszakban azon is dolgozott, hogy a mesterséges intelligenciát az eddigieknél hatékonyabban lehessen a kódok biztonságának szolgálatába állítani. Ennek egyik fontos lépéseként az Advanced Security (egyelőre nyilvános tesztverzió formájában) kibővült gépi tanulásra épülő technológiákkal. Ezek közül kiemelt figyelmet kap az a funkció, amely nem kizárólag a sérülékenységek felderítésében képes szerepet vállalni, hanem a feltárt hibák elemzésében, értékelésében, sőt azok kijavításában is az új Autofix opció révén. Ezáltal a biztonsági hibajavítások időszükséglete jelentősen csökkenthetővé válhat.
 
A fentiek mellett a GitHub a mesterséges intelligenciát a kódokban esetlegesen bent hagyott jelszavak és egyéb érzékeny adatok kiszűrése során is beveti egyebek mellett keresési minták kidolgozásához.
 
A GitHub jelezte, hogy folyamatosan újul meg a platform webes biztonsági vezérlőközpontja is, aminek célja, hogy az arra feljogosított szakemberek minél jobb rálátást kapjanak a kódok biztonságáról, valamint a különféle riasztásokról.
 
 1. 3

  A Sambához egy biztonsági frissítés vált elérhetővé.

 2. 4

  A Cisco több biztonsági javítást adott ki az NX-OS-hez.

 3. 4

  Az IBM AIX-hez három patch vált elérhetővé.

 4. 3

  A VMware Workstation és a Fusion egy biztonsági frissítést kapott.

 5. 4

  A Google újabb fontos hibajavításokat adott ki a Chrome webböngészőhöz.

 6. 4

  A Zyxel fontos biztonsági frissítéseket tett elérhetővé egyes hálózati és hálózatbiztonsági eszközeihez.

 7. 3

  A Rails fejlesztői három biztonsági hibáról adtak tájékoztatást.

 8. 3

  A IBM InfoSphere Information Server egy biztonsági hibajavítással bővült.

 9. 4

  A Microsoft 11 biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

 10. 3

  A Node.js kapcsán tíz biztonsági hibajavítás vált letölthetővé.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség