Hibajavítást javított a Microsoft

​A Microsoft frissítést adott ki az egyik novemberi hibajavítása kapcsán.
 

A frissítésre azért volt szükség, mert a novemberi hibajavító kedden megjelent, CVE-2022-37966 azonosítóval ellátott sebezhetőség javítása miatt számos esetben problémák merültek fel. Egyre több panasz érkezett a vállalathoz, hogy a frissítés bizonyos körülmények esetén akadályozza a Kerberos alapú hitelesítéseket. 
 
A Microsoft november 17-én kiadott ugyan egy olyan iránymutatást, aminek révén a probléma átmenetileg kiküszöbölhetővé vált, de akkor még a végleges megoldás nem érkezett meg. Arra egészen mostanáig várni kellett.
 
A szóban forgó, Windows Server operációs rendszert érintő sebezhetőség jogosultsági szint emelésre ad lehetőséget a Windows Servereken. Noha a Microsoft szerint továbbra sincs arra utaló jel, hogy a biztonsági rés kihasználása megkezdődött volna alvilági körökben, ennek ellenére természetesen a biztonsági frissítés elvégzése javasolt, immár a javított folttal.
Vélemények
 
  1. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  2. 4

    A QNAP egy magas kockázatú sebezhetőséget szüntetett meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ESET kiberbiztonsági trendek 2023: szép új hibrid világ

Ismét egy olyan évet zárunk, amilyenben még nem volt részünk – az ESET szakértői szerint sosem látott szintet ért el a digitális eszközöktől való függőségünk is.

A biztonsági fásultság jelei

Az IT biztonsági részleget gyakran “a nemetmondás osztályának” tartják, és nem nehéz belátni ennek okait.

hirdetés
Közösség