Hibavadász programot indított a Google

​A Google újabb hibavadász programot jelentett be. Ezúttal a vállalat nyílt forráskódú megoldásai kerültek középpontba.
 

A Google már eddig is számos lehetőséget biztosított arra, hogy a sebezhetőségek felderítésére szakosodott szakemberek jutalom ellenében biztonsági réseket tárhassanak fel a különféle szoftvereiben, szolgáltatásaiban. Azonban ebből a szempontból eddig meglehetősen háttérbe szorultak a Google OSS programjának keretében fejlesztett, nyílt forráskódú megoldások, pedig ezek is nagyon jelentős szerepet töltenek be a mindennapokban, és rengeteg egyéb alkalmazás szerves részét képezik. Ezért az ezekben megbújó sebezhetőségek is komoly kockázatot jelentenek, akár ellátási lánc alapú támadások során is.
 
A Google is érezte, hogy az OSS terén érdemes lépeseket tennie, ezért meghirdette a legújabb hibavadász programját. Ennek révén a nyílt forráskódú megoldásaiban feltárt és a szabályoknak megfelelően jelentett sérülékenységek is jutalmazhatóvá váltak.
 
A vállalat ketté bontotta az OSS-ben helyet kapó szoftvereket. A szélesebb körben alkalmazott (felkapott) megoldások hibáinak felfedezői nagyobb jutalomra számíthatnak. A kiemelt projektek közé a Google a következőket sorolta: Bazel, Angular, Golang, Protocol buffers, Fuchsia.
 
A hibavadászok számára odaítélhető jutalom nagysága nemcsak a projekt besorolásától függ, hanem attól is, hogy milyen veszélyességű sérülékenységre derül fény. A jutalom mértéke 100 és 31.337 dollár között mozoghat.
 
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Nextcloud fejlesztői biztonsági hibákról számoltak be.

  2. 4

    Az NVIDIA több mint két tucat sérülékenységet javított.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Meghackelt mackó, kémkedő baba

Az ESET szakemberei az okosjátékok által jelentett információbiztonsági kockázatokra hívták fel a figyelmet.

A foci-vb veszélyei a kibertérben

A FIFA labdarúgó-világbajnokságra a csalók is készülnek: hamis jegyek, lottóátverések és más veszélyek is leselkednek a kibertérben a szurkolókra.

hirdetés
Közösség