Így kezeli a biztonsági kockázatokat a Binance

​A kriptoszektor esetében a kiberbiztonsági kockázatok magas szintű kezelése kritikus fontosságú.
 

A Binance a 2022-re vonatkozó értékelésében egyebek mellett kiberbiztonsági kérdésekre is kitért. Nem véletlenül tette mindezt, hiszen tavaly is számos incidens bizonyította be, hogy a kriptoszektornak maximálisan oda kell figyelnie az információbiztonsági kockázatok csökkentésére. 

A vállalat kiemelte, hogy olyan, a felhasználók védelmét szolgáló, biztonságos ökoszisztémát épít, amely a hatóságokat és a döntéshozókat is segíti a megfelelő jogszabályi környezet kialakításában. A Binance már ezekre a célokra tekintettel vásárolt licenszjogokat, engedélyeket szerzett, termékeket jegyeztetett be öt kontinensen. Jelentősen növelte saját platformjának biztonságát, a megfelelőségért felelős munkatársainak számát pedig megötszörözte. 

A vállalat tavaly több mint 70 workshopot szervezett a hatóságokkal való együttműködés és a digitális pénzügyi kiberbűnözés témakörében, több mint 47 ezer hatósági megkeresésre válaszolt. Az iparág szereplői közül elsőként a Binance csatlakozott a NCFTA-hoz, az amerikai kiberbűnözés elleni és továbbképzésért felelős szervezethez. A cég tavaly óta a korábbinál több, hatóságok által kiállított dokumentumot követel meg a felhasználók azonosításához, felgyorsította a hitelesítési folyamatot, és valós idejű fényképelemzést vezetett be.  
 
A felhasználói bizalom helyreállítása érdekében a Binance vezérigazgatója Changpeng Zhao (CZ) tavaly egy hat pontból álló javaslatcsomagot mutatott be. Az átláthatóság megerősítésére a vállalat olyan rendszert indított, amellyel a felhasználók megbizonyosodhatnak arról, hogy a Binance helytáll a befektetett pénzükért. Ezt egészíti ki egy igazolás a biztosíték meglétéről minden Binance-token esetében. 

2022-ben a körülbelül 128 millió felhasználójának védelme érdekében a vállalat egymilliárd dollárra növelte a vészhelyzeti tartalékként szolgáló pénzügyi alapját. 
Vélemények
 
  1. 3

    A HP Service Manager egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A QNAP két biztonsági hibáról számolt be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő támadások. Az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát.

hirdetés
Közösség