Incidensreagálási szolgáltatást indított a Sophos

Elérhetővé vált a Sophos incidenskezelő szolgáltatása, a Sophos Rapid Response.
 

A Sophos Rapid Response incidenskezelőkből, fenyegetéskutatókból és fenyegetettség elemző szakemberekből álló csapatot biztosít a szervezetek számára. Célja, hogy semlegesítse a zsarolóvírusokat és a különféle hálózati támadásokat. Az incidensreagálás támogatásával pedig igyekszik elérni, hogy az általában igencsak időigényes incidenskezelési folyamatokat le lehessen rövidíteni, ezáltal a normális munkamenet minél gyorsabban a megszokott kerékvágásba állhasson vissza egy támadást követően.
 
"Ez az év sajnos igazi aranyláz volt a digitális bűnözők számára a pusztító zsarolóvírusokat tekintve. Ehhez foghatót még nem tapasztalt a IT-biztonsági iparág. A Sophos Rapid Response tudomására jutott támadások közel 85 százaléka zsarolóvírusra épült" - nyilatkozta Peter Mackenzie, a Sophos incidenskezelő szakembere.
 
A Sophos szerint a készen hozzáférhető ártalmas eszközök lehetővé teszik a támadók számára, hogy egy hétnyi munkával több pénzhez jussanak, mint amennyit a legtöbb ember egész élete alatt megkeres. A bűnözők gyakorta alaposan megtervezik a támadásaikat. Észrevétlenül hatolnak be a hálózatokba és végül zsarolóvírust telepítenek. Ezt gyakran az éjszakai órákban teszik, amikor nem figyel senki.
 
A Sophos Rapid Response a Sophos Managed Threat Response (MTR) részét képezi.
Vélemények
 
  1. 3

    A GitLab egy közepes veszélyességű sérülékenységet orvosolt.

  2. 5

    A SonicWall egy súlyos, nulladik napi sebezhetőségről számolt be.

  3. 2

    ​A CobraLocker zsarolóvírus a felhasználó féltve őrzött fájljainak titkosítását követően váltságdíjat követel.

 
Partnerhírek
​7 mód, ahogyan a kártevők bejuthatnak az eszközeinkbe

A legtöbben hallottak már a különféle kártevőkről és veszélyeikről, de vajon az is köztudott, hogy ezek hogyan, milyen módon férkőznek be az eszközökbe? Az ESET szakértői bemutatják a legnépszerűbb módszereket.

Nyílt pályázati felhívás - "Az év információbiztonsági újságírója 2021"

Az idén már tizenhatodik alkalommal hirdetünk pályázatot a cím elnyerésére, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

hirdetés
Közösség