Ipari rendszerekben erősít a Tenable

A Tenable biztonsági vállalat bejelentette, hogy 78 millió dollárért felvásárolja az ipari rendszerek védelmében jártas Indegy céget.
 

Az ipari rendszerek (ICS) és SCADA környezetek kapcsán egyre több kockázati tényezővel kell számolni. A kockázatok csökkentése azonban sok esetben egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen nagyon érzékeny, magas rendelkezésre állású rendszerekről beszélünk, amelyek gyakorta nehezen láthatók át a kellő mélységben. Nem könnyű a megfelelő védelmi technológiák megtalálása és testre szabása, nem beszélve a bevezetéssel és üzemeltetéssel járó komoly anyagi, illetve emberi erőforrások szükségességéről. A biztonsági cégek kezdik felismerni az ipari rendszerek védelme kapcsán megjelenő, fokozódó igényeket, ami nem kizárólag új termékek, szolgáltatások fejlesztésében merül ki, hanem akár cégfelvásárlásokban is. E téren egy évvel ezelőtt a ForeScout Technologies akvirálta a SecurityMatters vállalatot, majd idén márciusban a Dragos kebelezte be a NexDefense céget. Júniusban pedig a Cisco fennhatósága alá került a Sentryo biztonsági vállalat.
 
A sort a Tenable folytatta, amely bejelentette, hogy 78 millió dollár készpénzért teljes egészében bekebelezi a 2014-ben alapított Indegy céget. Az Indegy az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül. A folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően az ICS/SCADA védelmére hivatott technológiák piacán meglehetősen komoly ismertségre tett szert. Olyan megoldásokkal jelent meg a piacon, amelyek az ipari rendszerek esetében segítenek kiszűrni a belső és a külső támadásokat, a véletlen vagy szándékos operátori hibákat, valamint a manipulált vagy hibásan konfigurált vezérlőket, miközben felhős rendszerek adta lehetőségekkel terjesztik ki a biztonsági intelligenciát. A cég idén nyáron jelentette be a cybersecurity-as-a-service alapú ipari szolgáltatását, amely az ICS/SCADA rendszerek monitorozásában nyújt segítséget.
 
A Tenable szerint az Indegy felvásárlásával jelentősen tudja növelni az ipari rendszerek terén a kompetenciáját, és az eddigieknél átfogóbb, jobb átláthatóságot biztosító megoldásokkal léphet majd piacra, nyilván a saját és az Indegy technológiáinak integrálásával.
Vélemények
 
  1. 3

    A Moodle-ban felfedezett sebezhetőség XSS-típusú támadásokat tehet lehetővé.

  2. 4

    A Cisco számos hibajavítást tett elérhetővé az IOS XR-hez.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
Ingyenes eszközt fejlesztett az ESET a BlueKeep sebezhetőség ellenőrzésére

Az ESET nemrég kiadott egy ingyenes BlueKeep (CVE-2019-0708) eszközt annak ellenőrzésére, hogy a Windows operációs rendszert futtató számítógép védett-e a sérülékenység kihasználása ellen.

iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

hirdetés
Közösség
1