Ipari rendszerekben erősít a Tenable

A Tenable biztonsági vállalat bejelentette, hogy 78 millió dollárért felvásárolja az ipari rendszerek védelmében jártas Indegy céget.
 

Az ipari rendszerek (ICS) és SCADA környezetek kapcsán egyre több kockázati tényezővel kell számolni. A kockázatok csökkentése azonban sok esetben egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen nagyon érzékeny, magas rendelkezésre állású rendszerekről beszélünk, amelyek gyakorta nehezen láthatók át a kellő mélységben. Nem könnyű a megfelelő védelmi technológiák megtalálása és testre szabása, nem beszélve a bevezetéssel és üzemeltetéssel járó komoly anyagi, illetve emberi erőforrások szükségességéről. A biztonsági cégek kezdik felismerni az ipari rendszerek védelme kapcsán megjelenő, fokozódó igényeket, ami nem kizárólag új termékek, szolgáltatások fejlesztésében merül ki, hanem akár cégfelvásárlásokban is. E téren egy évvel ezelőtt a ForeScout Technologies akvirálta a SecurityMatters vállalatot, majd idén márciusban a Dragos kebelezte be a NexDefense céget. Júniusban pedig a Cisco fennhatósága alá került a Sentryo biztonsági vállalat.
 
A sort a Tenable folytatta, amely bejelentette, hogy 78 millió dollár készpénzért teljes egészében bekebelezi a 2014-ben alapított Indegy céget. Az Indegy az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül. A folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően az ICS/SCADA védelmére hivatott technológiák piacán meglehetősen komoly ismertségre tett szert. Olyan megoldásokkal jelent meg a piacon, amelyek az ipari rendszerek esetében segítenek kiszűrni a belső és a külső támadásokat, a véletlen vagy szándékos operátori hibákat, valamint a manipulált vagy hibásan konfigurált vezérlőket, miközben felhős rendszerek adta lehetőségekkel terjesztik ki a biztonsági intelligenciát. A cég idén nyáron jelentette be a cybersecurity-as-a-service alapú ipari szolgáltatását, amely az ICS/SCADA rendszerek monitorozásában nyújt segítséget.
 
A Tenable szerint az Indegy felvásárlásával jelentősen tudja növelni az ipari rendszerek terén a kompetenciáját, és az eddigieknél átfogóbb, jobb átláthatóságot biztosító megoldásokkal léphet majd piacra, nyilván a saját és az Indegy technológiáinak integrálásával.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple Safari legújabb verziója négy biztonsági rést segít befoltozni.

  2. 4

    Az Apple iOS és az iPadOS 14-es kiadása biztonsági hibajavításokkal is szolgál.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség