Jó kompromisszumot jelentenek a maszkolt adatok?

​Napjainkban a vállalatok egyre több adattal gazdálkodnak, amelyek megfelelően hasznosítva jelentős üzleti előnyt jelenthetnek. Az adatokat azonban meg is kell védeni.
 

Manapság a legtöbb szervezet óriási mennyiségű adatot kezel, amelyek nagy része érzékeny vagy személyes jellegű, ezért védelmük kiemelt fontosságú. A hagyományos informatikai infrastruktúrák, illetve a vállalatoknál gyakorta meglévő gyakorlatok azonban nem alkalmasak arra, hogy megfelelően megóvják ezeket az információkat. 

A kihívást fokozza, hogy a vállalatoknak olyan módszert kell találniuk adataik megvédésére, amely nem akadályozza azok kezelését, elemzését. Ha tömegesen titkosítanának minden információt, akkor nem lehetnak azokat gyorsan feldolgozni, ezért ez nem mindig jelent hatékony megoldást. 

Több helyen alkalmaznak ehelyett különféle anonimizálási metódusokat, amelyek során úgy alakítják át a vállalatnál tárolt személyes adatokat, hogy azok ne legyenek összekapcsolhatók az adott személyekkel. Ez azonban komoly információvesztéshez vezethet a különféle elemzések szempontjából.

A Micro Focus szakértői szerint az adatmaszkolás az optimális megoldás az érzékeny információk védelmére, amelynek során az eredeti adatot véletlenszerű karakterekkel vagy adatokkal helyettesítik. Ekkor megmarad az adatok formátuma és struktúrája, ami az elemzéseket, szoftverteszteléseket stb. megkönnyítheti. A valós információkhoz pedig csak az a néhány személy férhet hozzá a cégen belül, akinek erre valóban szüksége van a munkája során.
Vélemények
 
  1. 3

    A FortiClient for Windows legújabb kiadása egy biztonsági hibát is megszüntet.

  2. 3

    A VMware egy olyan sebezhetőséget javított, amely számos, széles körben használt alkalmazását érinti.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1