Komoly ostrom alatt áll a WordPress

​Újabb intenzív támadások veszélyeztetik a WordPress alapú weboldalakat. Ezúttal is népszerű bővítmények hibái kerültek célkeresztbe.
 

A WordPress biztonsági megoldásokat fejlesztő vállalat, a Defiant jelentős támadássorozatra hívta fel a WordPress alapú weboldalak üzemeltetőinek figyelmét. Nem véletlenül tette mindezt, hiszen olyan mértékű és kiterjedésű támadási hullámról van szó, amekkorát korábban a cég még nem észlelt.
 
A mostani akciók során a kiberbűnözők elsősorban a Beautiful Cookie Consent Banner nevű bővítmény egyik sebezhetőségét igyekeznek a saját javukra fordítani. Ez a biztonsági hiba már az év eleje óta ismert, és a kiegészítő fejlesztői már januárban kiadták rá a javítást. A 2.10.2 verzió megjelenése óta a bővítmény nem tartalmazza a szóban forgó sérülékenységet, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a kiegészítő frissítése sok webhely esetén elmaradt, így bőven van még nyitott támadási felület.
 
A Defiant május 23. óta több mint hárommillió támadási kísérletet detektált, amelyek összesen 1,5 millió különféle weboldal ellen irányultak, és több mint 14 ezer IP-címről indultak. A cég arra is rávilágított, hogy az említett bővítmény mellett egyre gyakrabban kerülnek a kiberbűnözők látókörébe az alábbi kiegészítők sérülékenységei is:
 • Essential Addons for Elementor
 • WordPress Advanced Custom Fields
 
Az intenzív támadások miatt most különösen célszerű átvizsgálni a WordPress alapú weboldalakat, és szükség esetén mind az alaprendszert, mind az ahhoz telepített bővítményeket minél előbb frissíteni.
Vélemények
 
 1. 4

  A QNAP újabb biztonsági frissítéseket adott ki.

 2. 3

  A GNU glibc kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

 3. 3

  A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség