Mac-es sebezhetőséget is képes kimutatni a Microsoft Defender

​A Microsoft Defender mostantól a macOS alapú rendszerek esetében is képes a szoftveres sebezhetőségek detektálására.
 

A Microsoft 2019 májusában tette elérhetővé a Microsoft Defender for Endpoint (korábbi nevén Microsoft Defender ATP) szolgáltatásának azon verzióját, amely már képes volt együttműködni a macOS operációs rendszerrel is. A vállalat nemrégen jelentette be, hogy a védelmi megoldása a Linuxot is elkezdte mind mélyebb szinten támogatni. Vagyis a Microsoft nem titkolt célja, hogy a Defender technológiája több platformot is lefedjen, és ezáltal valóban átfogó biztonsági megoldásként lehessen számításba venni a vállalati és intézményi információbiztonság megteremtése során.
 
A Defender for Endpoint legújabb kiadása immár minden - megfelelő licenc birtokában lévő - ügyfél számára széles körben elérhetővé vált. Legfontosabb újdonsága, hogy kimutathatóvá váltak a macOS alapú számítógépeken futó alkalmazások sebezhetőségei. Az üzemeltetők pontos információkhoz juthatnak az alkalmazásokat érintő sérülékenységek veszélyességéről, az exploitok esetleges elérhetőségéről, a biztonsági hibákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, valamint az érintett rendszerekről.


Forrás: Microsoft
 
„A technológiánk képességeinek kiterjesztésével a szervezetek számára lehetővé vált, hogy a feltárják, priorizálják és javítsák a szoftverekben és az operációs rendszerben felfedezett sebezhetőségeket a macOS-re épülő rendszerek esetében is” - nyilatkozta Tomer Reisner, a Microsoft egyik termékmenedzsere. A szakember hozzátette, hogy mostantól a Microsoft Defender for Endpointtal védett mac-es számítógépek pontosan olyan módon kezelhetők a patch menedzsment szempontjából, mint a Windows-os gépek.
 
A Microsoft jelezte, hogy nyilvános tesztváltozatban elérhetővé váltak azok a funkciók, amelyek a Windows 8.1-et futtató számítógépek védelmét hivatottak elősegíteni, valamint egy e-mailes sebezhetőségi riasztási szolgáltatás is kipróbálhatóvá vált.
 
Az újdonságok használatához A5 vagy E5 szintű mennyiségi licencekre van szükség.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google két veszélyes biztonsági rést foltozott be a Chrome webböngészőn.

  2. 4

    Az Adobe Bridge kritikus veszélyességű hibák miatt kapott hibajavítást.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Az ESET szakemberei bemutatják az új SMS csalást és a szükséges teendőket, ha letöltöttük az adatlopó alkalmazást.

Levelezőszerverek ostrom alatt

A legújabb Exchange sebezhetőségét kihasználó kiberbűnözői csoportok növekvő számáról számol be az ESET

hirdetés
Közösség