Magyar nyelven is elérhetők a Kaspersky képzései

​Magyar nyelven is elérhetővé váltak a Kaspersky interaktív, biztonságtudatossági képzései.
 

A kiberbiztonsági lánc legmarkánsabb sebezhetőségi pontját továbbra is az emberi tényezők jelentik. A vállalatok 78 százaléka számolt be olyan esetről az elmúlt 12 hónap vonatkozásában, amikor a dolgozóik véletlenül veszélybe sodorták a vállalati adatokat.
 
Tekintettel arra, hogy egy biztonsági incidens egy nagyobb vállalatnál akár több millió dolláros kárhoz vezethet, egyre több munkáltató ismeri fel, hogy a dolgozók folyamatos kiberbiztonsági képzésével komoly előrelépést érhetnek el a biztonság terén.
 
A hagyományos oktatási tartalmakkal ellentétben a Kaspersky automatizált biztonságtudatossági platformja, a Kaspersky Automated Security Awareness Platform (ASAP) egy interaktív képzés. Egy online eszköz, amelynek segítségével a dolgozók gyakorlatban is jól alkalmazható tudásra tehetnek szert. A platform elindításához és kezeléséhez nem szükségesek speciális erőforrások vagy előkészületek. A képzés anyaga egy kompetenciamodellen alapul. Ez a modell 350 olyan gyakorlati és alapvető kiberbiztonsági készségből áll, amelyekkel a dolgozóknak rendelkezniük kell.
 

"Tudjuk, hogy a dolgozóknak mely készségeiket kell fejleszteniük a biztonságos viselkedés és a vállalat védelme érdekében. Ezeket a témaköröket beépítettük a képzés anyagába, és rendszeresen frissítjük azokat. A témakörök és szintek szerint tagolt képzési anyag most már cseh, szlovák, magyar és román nyelven is elérhető"

- mondta Tóth Árpád, a Kaspersky magyarországi igazgatója.
Vélemények
 
  1. 3

    A GitLab egy közepes veszélyességű sérülékenységet orvosolt.

  2. 5

    A SonicWall egy súlyos, nulladik napi sebezhetőségről számolt be.

  3. 2

    ​A CobraLocker zsarolóvírus a felhasználó féltve őrzött fájljainak titkosítását követően váltságdíjat követel.

 
Partnerhírek
​7 mód, ahogyan a kártevők bejuthatnak az eszközeinkbe

A legtöbben hallottak már a különféle kártevőkről és veszélyeikről, de vajon az is köztudott, hogy ezek hogyan, milyen módon férkőznek be az eszközökbe? Az ESET szakértői bemutatják a legnépszerűbb módszereket.

Nyílt pályázati felhívás - "Az év információbiztonsági újságírója 2021"

Az idén már tizenhatodik alkalommal hirdetünk pályázatot a cím elnyerésére, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

hirdetés
Közösség