Már telefonokról is menti a menthetőt a KÜRT

​Mostantól a sérült, hibás mobileszközök adatainak mentését is vállalja a KÜRT Zrt.
 

A KÜRT kibővítette szolgáltatásportfólióját, aminek révén mostantól bármilyen típusú sérült vagy hibás mobileszköz - okostelefon, táblagép - adatainak mentését is képes elvégezni. A cég vállalja a mentést, ha fizikai sérülést szenvedett - törött vagy elázott - készülékről van szó, de akkor is, ha szoftverhiba miatt nem fér hozzá valaki a mobileszközön tárolt adataihoz.
 

"A telefonok és egy egyéb mobileszközök fejlődésével egyre több dologra használjuk ezeket a készülékeket, és folyamatosan növekszik a rajtuk tárolható adatok mennyisége. Így egyre értékesebb adatok veszhetnek el egy telefon megsérülésével. Ezért döntöttünk úgy, hogy igyekszünk segíteni ezeknél a problémáknál is"

- mondta el Kertész Zoltán, az adatmentési üzletág igazgatója.
 
A magyar társaság évente átlagosan több mint tucatnyi országból kap felkérést, összesen 2500-3000 projektre. A megbízások valamivel több mint fele Magyarországról érkezik, de jelentős a német piac részesedése is: az adatmentési projektek mintegy 40 százaléka németországi ügyfelekhez kötődik. A KÜRT adatmentési üzletága a múlt évben két petabájtnyi adatot mozgatott meg az adatmentési projektek során, ami tízszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek.
 

"Biztos vagyok abban, hogy egyre több ilyen incidens lesz, hiszen egyre jobban megfizethetők az adattárolók, ugyanakkor a felhasználók hajlamosak megfeledkezni arról, hogy ezek sem örökéletűek, és tönkremehetnek. Egy ilyen helyzet nemcsak a vállalkozásoknak, hanem a magánszemélyeknek is hatalmas károkat okozhat"

- tette hozzá Kertész Zoltán.
Vélemények
 
  1. 3

    A Nextcloud fejlesztői biztonsági hibákról számoltak be.

  2. 4

    Az NVIDIA több mint két tucat sérülékenységet javított.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Meghackelt mackó, kémkedő baba

Az ESET szakemberei az okosjátékok által jelentett információbiztonsági kockázatokra hívták fel a figyelmet.

A foci-vb veszélyei a kibertérben

A FIFA labdarúgó-világbajnokságra a csalók is készülnek: hamis jegyek, lottóátverések és más veszélyek is leselkednek a kibertérben a szurkolókra.

hirdetés
Közösség