Megkegyelmez a Windows-nak a Hybirdmy zsarolóvírus

A Hybirdmy zsaroló program a Windows-t és az alkalmazásokat ugyan érintetlenül hagyja, de a felhasználók fájljainak nem kegyelmez.
 

A zsaroló programok egyik legújabb képviselője a Hybirdmy, amely sok elődjéhez hasonlóan fájlok titkosításával, majd váltságdíj követelésével igyekszik pénzhez juttatni a kiberbűnözőket.
 
A kártékony program mindössze egy állományt hoz létre a rendszeren, majd a regisztrációs adatbázisba helyez el néhány bejegyzést. Ezt követően nekilát az állományok titkosításának. Ennek során kifejezetten felhasználói fájlok lekódolására törekszik.
 
Annak érdekében, hogy a számítógép működőképes maradjon, és ezáltal a felhasználónak legyen lehetősége a váltságdíj kifizetésére, nem titkosítja le a Windows-hoz és a különféle alkalmazásokhoz tartozó állományokat. Emellett a rendszerindításhoz szükséges fájloknak is megkegyelmez. Ellenben a dokumentumok, a képek, a multimédiás állományok és az adatbázisok stb. helyreállíthatatlan kárt szenvedhetnek.
 
A váltságdíj kifizetése ez esetben sem javasolt!
 
Vélemények
 
  1. 4

    A MySQL fejlesztői jelentős hibajavítással rukkoltak elő.

  2. 4

    Az Oracle ismét frissítette a VirtualBoxot.

  3. 1

    A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.

 
Partnerhírek
Frissíteni kell a WhatsApp üzenetküldőt!

Egy szingapúri IT-biztonsági szakember felfedezte, hogy a népszerű üzenetküldő alkalmazást egy fertőzött GIF segítségével térdre lehet kényszeríteni.

​Zsarolóvírus okozott 95 millió dolláros kárt egy dán cégnek

Még mindig nem épült fel teljesen a szeptember elejei zsarolóvírusos támadásból a dán Demant, amelynek friss pénzügyi jelentése szerint az incidens összesen 95 millió dolláros kárt okozott.

hirdetés
Közösség
1