Mesterséges intelligenciával vértezték fel a VirusTotalt

​A VirusTotal egy olyan biztonsági funkcióval bővült, amely a mesterséges intelligenciát is segítségül hívja a gyanús, kártékony fájlok kiszűrése érdekében.
 

A több mint félmillió regisztrált felhasználóval rendelkező VirusTotal népszerűsége töretlen. Az immár több mint 70 antivírus technológiát (víruskereső motort) és domainekhez kapcsolódó feketelistákat használó szolgáltatás legfontosabb célja, hogy segítsen kiszűrni, valamint elemezni a kártékony fájlokat, tartalmakat. Mostantól ezt egy újabb, gépi tanulásra épülő technológia is segíti.
 
Az új, Code Insight nevű funkció mögött az idei RSA konferencián bemutatott Google Cloud Security AI Workbench húzódik meg, amely az úgynevezett Sec-PaLM modellt használja. Ezt a modellt alapvetően biztonsági feladatokra hangolták a fejlesztők.
 
A Code Insight alapos ellenőrzésnek veti alá az állományokat, figyeli az azok által kezdeményezett műveleteket, és mesterséges intelligencia révén igyekszik feltárni a potenciálisan gyanús viselkedésmintákat. Azt a fejlesztők is hangsúlyozták, hogy még előfordulhatnak téves észlelések, de a modell megérett arra, hogy segítse a víruselemzéseket. Ehhez egyébként egy részletesebb jelentéssel is szolgál, amelyből kiderül, hogy a vizsgált fájlok elindítását követően milyen műveletek végrehajtására kell számítani.
 
Az új technológia jelenleg PowerShell fájlok elemzését teszi lehetővé, bizonyos méretkorlátok között. Ugyanakkor az üzemeltetők jelezték, hogy hamarosan újabb fájltípusok vizsgálatára is bevethető lesz a Code Insight.
Vélemények
 
  1. 4

    A QNAP újabb biztonsági frissítéseket adott ki.

  2. 3

    A GNU glibc kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség