Mivel ütik el az időt a gyerekek a járvány alatt?

​A gyerekeket a világjárvány idején elsősorban a YouTube, a TikTok és a videójátékok érdeklik a leginkább.
 

A Kaspersky szakemberei a Kaspersky Safe Kids felhasználóitól december 20. és január 10. közötti időszakban érkezett keresési kérések elemzésével állapították meg, hogyan ellensúlyozzák a gyerekek a szabadtéri tevékenységek hiányát. Az anonim metaadatok a Bing, a Google, a Mail.ru, a Yahoo!, a Yandex és a YouTube oldalakon, valamint a mobil eszközökön és az asztali számítógépeken végzett kereséseket tartalmazzák.
 
A keresések legtöbbször a YouTube-hoz (21%), a videójátékokhoz (15%), a fordítóprogramokhoz (11%), a kommunikációs platformokhoz (10%) és a zenéhez (9%) kapcsolódtak.
 
A YouTube-on videójátékokra kerestek rá leggyakrabban a gyerekek (37%). A videómegosztón a második legjelentősebb keresési kategória konkrét bloggerekhez vagy csatornákhoz kapcsolódott. A csináld magad témák is igen felkapottak lettek. A harmadik legnépszerűbb keresési kategória a YouTube-on - egyáltalán nem meglepő módon - a zene volt.
 
A másik nagy érdeklődésre számot tartó téma idén télen a TikTok videómegosztó szolgáltatás volt, amely több mint 150 országban havi 800 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet. Idén télen a gyerekek a "TikTok mashup" keresőszóra és bizonyos TikTok-videósokra kerestek rá a legtöbbször.
 
"A csináld magad tartalmak népszerűsége azt mutatja, hogy a gyerekek még mindig szeretnek barkácsolni és kézműveskedni. A TikTok kreatív videók készítésére ösztönzi a gyerekeket, a koreai popsztárok pedig azért népszerűek, mert a videóklipjeikből táncmozdulatokat lehet tanulni. A gyerekek, akik már nem is ismerik a videójátékok, a YouTube és az üzenetküldő alkalmazások nélküli világot, a jelek szerint tudják, hogyan kell elfoglalniuk magukat egy világjárvány során is" - mondta Anna Larkina, a Kaspersky webtartalom-elemzője.
 
 1. 4

  Kritikus fontosságú hibajavítás vált elérhetővé a ChromeOS-hez.

 2. 3

  A ClamAV kapcsán egy közepes veszélyeségű sebezhetőségre derült fény.

 3. 3

  Az IBM két sebezhetőségről számolt be a WebSphere Application Server kapcsán.

 4. 3

  Az Oracle 71 hibajavítást adott ki az Oracle Linux operációs rendszerhez.

 5. 4

  Több mint egy tucat biztonsági javítással bővült a Google Chrome.

 6. 4

  Letölthető a VirtualBox legújabb kiadása benne 13 biztonsági javítással.

 7. 4

  Az Oracle nyolc olyan biztonsági résről számolt be, amelyeket a Database Server kapcsán kellett orvosolnia.

 8. 4

  A MySQL három tucat biztonsági frissítéssel gyarapodott.

 9. 4

  Az Java több mint egy tucat biztonsági frissítést kapott.

 10. 3

  A Microsoft három biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség