Motort cserélt a G DATA

Elérhetővé váltak a G DATA legújabb vállalatbiztonsági megoldásai, amelyek egy jelentős mértékben átalakított víruskereső motorra épülnek.
 

A G DATA nem vonakodott ismét újratervezni termékeinek magját, a vírusvédelmi motort. A most bemutatott megoldásban még fontosabb szerephez jutnak az új generációs technológiák - a mesterséges intelligencián alapuló DeepRay, valamint a gráfadatbázist használó BEAST. Ez utóbbi alkalmassá vált a fertőzött Microsoft Office dokumentumok megtisztítására.
 
A német gyártó üzleti megoldásainak 15-ös verziója támogatja az AMSI (Antimalware Scan Interface) kapcsolatot, így az eddigieknél izmosabb védelmet nyújt a fájl nélküli kártevőkkel szemben. Ezeket nehezebb felismerni, mert esetükben a végrehajtandó kód csak a memóriában kerül tárolásra, és a kártevő kódja nem másolódik fel a merevlemezre. Az AMSI lehetővé teszi az ilyen kódok ellenőrzését, és amennyiben az szükséges, a blokkolást is.
 
A G DATA továbbfejlesztett eszközkezelője a különböző USB-s eszközök mellett mostantól támogatja az okostelefonok korlátozását is, így megakadályozható, hogy a védelem alá vont készülékekre a felhasználók adatokat másoljanak ki.
 
Az új verziójú alkalmazásokhoz megújult grafikus felület társul. Ennek kialakítása során elsősorban az átláthatóság fokozása volt a céljuk a fejlesztőknek.
Vélemények
 
  1. 3

    A GitLab egy közepes veszélyességű sérülékenységet orvosolt.

  2. 5

    A SonicWall egy súlyos, nulladik napi sebezhetőségről számolt be.

  3. 2

    ​A CobraLocker zsarolóvírus a felhasználó féltve őrzött fájljainak titkosítását követően váltságdíjat követel.

 
Partnerhírek
​7 mód, ahogyan a kártevők bejuthatnak az eszközeinkbe

A legtöbben hallottak már a különféle kártevőkről és veszélyeikről, de vajon az is köztudott, hogy ezek hogyan, milyen módon férkőznek be az eszközökbe? Az ESET szakértői bemutatják a legnépszerűbb módszereket.

Nyílt pályázati felhívás - "Az év információbiztonsági újságírója 2021"

Az idén már tizenhatodik alkalommal hirdetünk pályázatot a cím elnyerésére, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

hirdetés
Közösség