Nagyon megéri a blokkláncok hibái után kutakodni

​Brutális összegű jutalom várja azokat az etikus hackereket, akik egyes blokklánc technológiák kapcsán kritikus veszélyességű hibákat tárnak fel.
 

A hibavadász programok töretlenül fejlődnek, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az etikus hackerek, illetve a biztonsági hibák után kutakodó szakemberek körében. Ugyanakkor a verseny nemcsak köztük egyre kiélezettebb, hanem a hibavadász programokat indító cégek között is, akik egymásra próbálnak licitálni a jutalmakkal annak érdekében, hogy minél több kutatót inspiráljanak a rendszereiket érintő hibák feltárására.
 
A kiosztható jutalmak között már eddig is voltak millió dolláros nagyságrendűek, de a LayerZero Labs most igencsak magasra tette a lécet. A cég ugyanis közölte, hogy akár 15 millió dollárt is hajlandó fizetni annak, aki kritikus sebezhetőséget tár fel a LayerZero blokklánc technológia, illetve protokoll kapcsán. Vagyis olyan sérülékenységek felfedezését várja, amelyek veszélyeztethetik az okosszerződéseket, illetve az egyéb olyan megoldásokat, amelyek a blokklánc technológiájára épülnek.
 
A maximális jutalom annak jár, aki kritikus hibát tár fel, vagyis olyan sérülékenységet, amely közvetlenül veszélyezteti a felhasználók tranzakcióit, értékeit, és ezáltal komoly veszteségeket okozhat. Emellett azon hibák is kritikusnak minősülnek, melyek hosszabb időre teszik megbéníthatóvá a blokklánc alapú rendszerek működését. 
 
A LayerZero hangsúlyozta, hogy csak akkor jár a jutalom, ha a hibavadászok minden szükséges információt és proof-of-concept (PoC) kódot átadnak ahhoz, hogy a támadások reprodukálhatók legyenek.
Vélemények
 
  1. 4

    A QNAP újabb biztonsági frissítéseket adott ki.

  2. 3

    A GNU glibc kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség