Nem hódol be a zsarolóknak a Riot Games

​A Riot Games a múlt héten egy adatbiztonsági incidensről számolt be. Azóta megérkezett a zsarolók követelése is, amit a cég nem hajlandó teljesíteni.
 

A Riot Games nehéz napokon van túl, mivel a múlt héten egy súlyos biztonsági incidensre derült fény. A támadás során forráskódok szivárogtak ki a cégtől, ami a vállalat jövőjét is érzékenyen érintheti. Az incidens nyilvánosságra kerülésekor azonban még nem volt biztos, hogy zsarolókkal áll-e szemben a cég, de mostanra ez már bebizonyosodott.
 
A vállalathoz megérkezett az a levél, amelyben az adattolvajok megírták a követeléseiket, vagyis azt, hogy mit kell tennie a cégnek ahhoz, hogy a megkaparintott forráskódokkal ne történjenek további visszaélések.
 
A Riot Games áttekintette a helyzetet, és a menedzsment úgy határozott, hogy nem fizeti ki a váltságdíjat. Ez a döntés annak tudatában született, hogy a vállalat továbbra is biztos abban, hogy a támadás során játékosok, ügyfelek személyes adatai nem szivárogtak ki. Ugyanakkor az már biztos, hogy a League of Legends (LoL) és a Teamfight Tactics (TFT) forráskódja az elkövetők kezében van.
 
A fejlesztőcsapatok jelenleg is vizsgálják, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha a forráskódokkal esetlegesen megkezdődnek a visszaélések. A cég megerősítette, hogy az eltulajdonított forráskódok olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyeket eddig hivatalosan még nem adott ki a játékokhoz, mivel azok fejlesztés, tesztelés vagy bevezetés alatt állnak.
 
A Riot Games egyelőre nem közölte, hogy mekkora összeggel zsarolják, de ígéretet tett arra, hogy amint lezárulnak a hatóságok és a külső szakértők által folytatott vizsgálatok, akkor nyilvánosságra hozza a támadás részleteit.
Vélemények
 
  1. 3

    A HP Service Manager egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A QNAP két biztonsági hibáról számolt be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő támadások. Az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát.

hirdetés
Közösség