Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

Telefonszám: +36 (30) 9847 860
E-mail: titkar@hetpecset.hu
Web: www.hetpecset.hu

Sajtóközlemény - Információvédelem menedzselése C. Szakmai fórum

Közel 100 résztvevővel tartotta a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 100. fórumát 2022.03.16-án.

Közel 100 résztvevővel tartotta a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 100. fórumát 2022.03.16-án.
 
A pandémiás korlátozások könnyítése lehetővé tette a személyes részvételt. A megjelenteket Gasparetz András az Egyesület elnöke köszöntötte és röviden visszatekintett az elmúlt 20 évre. Az első prezentációt Móricz Pál  a Szenzor Gazdaságmérnöki Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Tarján Gábor a Hétpecsét Egyesület alelnöke tartotta „Mi újság a 27000 családban? ISO/IEC 27002:2022” címmel. Másodikként Dr. Gulyás Gábor György a Vitarex Stúdió Kft. projektvezetője lépett színpadra, előadásának címe: „Adatvédelmi hatásvizsgálat és kockázat elemzés műszaki szemmel”.
 
A szünetet követően került sor átadásra Dr. Muha Lajos részére egy különleges elismerés: az elnökség döntése alapján a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület örökös tiszteletbeli tagjává választották. (Ilyen típusú elismerésre az Egyesület fennállása óta összesen két személyt jelöltek.)
 
A ceremóniát követően Dr. Dósa Imre a Budapest Bank Zrt. adatvédelmi tisztviselőjének előadása következett, amelyben értékelte a GDPR bevezetése óta eltelt időszakot „Mit vártunk - mit kaptunk az adatvédelemben?” címmel. Aktualitása miatt kiemelt figyelmet kapott Dr. Krasznay Csaba a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézetvezetőjének előadása: „Ukrán-orosz háború a kibertérben – gyors elemzés az aktuális helyzetről.”
 
Az eseményen elhangzott előadások diái a Hétpecsét honlapján elérhetőek – ahogyan a korábbi 99 fórum anyagai is!

Budapest, 2022. március 17.

 

Gasparetz András

elnök
Az oldalt partnerünk szerkeszti, annak tartalmáért felelősséget nem vállalunk!