Ráfeküdt a vírusvédelemre a Red Hat

​A Red Hat egy új biztonsági szolgáltatást jelentett be, amely elsősorban vírusvédelmi funkciókat lát el.
 

Noha a Linux operációs rendszerrel kompatibilis kártékony programok száma meg sem közelíti a Windows-os károkozókét, azért a Linuxon sem lehet félvállról venni a vírusvédelmi intézkedéseket. Az utóbbi időben is jelentek meg olyan kártékony programok, köztük zsarolóvírusok is, amelyek kifejezetten a pingvines operációs rendszert vették célba. Tudja mindezt a Red Hat is, amely egy új, Insights nevű szolgáltatást vezetett be a kockázatok csökkentése érdekében.
 
Az Insights fejlesztését és a jövőbeni üzemeltetését nem egyedül a Red Hat látja el, hanem abban közreműködik az IBM X-Force is. Ez utóbbi biztosítja azokat a szükséges információkat, amelyek révén a vírusdetektálás elvégezhető.
 
Az Insights a Red Hat Enterprise Linux (RHEL) alatt vehető igénybe, és a 8-as, valamint a 9-es verziójú operációs rendszerekkel kompatibilis. A víruskeresés manuálisan és automatizáltan is futtatható. A vírusdetektálás jelenleg szignatúralapú megközelítéssel történik. A szignatúrákat szintén az IBM X-Force biztosítja.
 
Amikor az Insights nemkívánatos programot, kódot észlel, akkor arról értesíti az üzemeltetőket, akik egy vagy akár több rendszer által naplózott vírusdetektálási eseményeket is egységes módon láthatnak és kezelhetnek. A detektált vírusokhoz részletes leírás is társul, amelyek révén a rendszergazdák pontosan megismerhetik a fertőzést okozó program sajátosságait, illetve annak eltávolítási módját.
Vélemények
 
  1. 3

    A HP Service Manager egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A QNAP két biztonsági hibáról számolt be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő támadások. Az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát.

hirdetés
Közösség