Ráfeküdt az e-sport védelmére a Kaspersky

A Kaspersky Anti-Cheat szoftver révén az e-sportok szervezői vehetik fel a harcot játékokban történő csalások ellen.
 

Az online játékosok gyakran találkozhatnak csalásokkal a játékok során. A legutóbbi Irdeto Global Gaming Survey című felmérés szerint mindössze 12 százalékra tehető azok aránya, akiknek többjátékos játékélményét még nem rontották el más játékosok tisztességtelen cselekedetei. Eközben minden harmadik játékos bevallotta, hogy szokott csalni.
 
A szabályszegők megakadályozhatják a tisztességes játékosok versenyekben való részvételét, ami negatív hatással van a játékosok közösségén belüli kapcsolatokra. A csalás emellett egy verseny népszerűségére és hírnevére is hatással lehet.
 
Hogy minimálisra csökkentse a tisztességtelen magatartás eshetőségét az online e-sport versenyeken, a Kaspersky bevezeti az Anti-Cheat csalásellenes rendszerét, amely API-kon keresztül integrálható a játékokhoz.
 
A megoldás alkalmazásakor a játékosoknak az online versenyben való részvételhez fel kell telepíteniük a platformhoz tartozó Anti-Cheat klienst. Ezt követően a biztonsági megoldás információkat gyűjt a játék menetéről, és elküldi azokat a Kaspersky Anti-Cheat mögött meghúzódó felhős infrastruktúrába, ahol megtörténik a gyanús események elemzése. Ezzel egyidejűleg a versenybíró jelentéseket kap a csalásokról egy webes kezelőfelületen keresztül, és a riasztások függvényében intézkedhet.
 
A biztonsági cég fejlesztői szem előtt tartották, hogy az újdonság ne menjen a játékélmény rovására, és ne terhelje sem a klienseket, sem a játékszervereket.
 
"A fair play rendkívül fontos a játékosok számára, akik meg akarják mutatni, hogy milyen jók és ügyesek egy adott játékban. Ha a népszerű játékokat ellepik a csalók, a becsületes játékosok vagy abbahagyják a játékot, vagy akár örökre feladják az egészet. A megoldásunk megadja a lehetőséget a versenyszervezőknek, hogy stabil egyensúlyt teremthessenek a közösségben, és figyelemmel kísérhessék a versenyek menetét" - nyilatkozta Anton Szelikov, a Kaspersky Anti-Cheat termékfelelőse.
Vélemények
 
  1. 3

    A FortiClient for Windows legújabb kiadása egy biztonsági hibát is megszüntet.

  2. 3

    A VMware egy olyan sebezhetőséget javított, amely számos, széles körben használt alkalmazását érinti.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1