Ragaszkodik a hagyományokhoz a Maze zsarolóvírus

​A Maze zsaroló program is fájlok titkosítását követően kezdi követelni a felhasználóktól a váltságdíjat.
 

A Maze zsaroló program követi az elődjei által kitaposott utat. A számítógépek megfertőzését követően elkezdi titkosítani a fájlokat, majd megzsarolja a felhasználót. Mindezt az Asztal háttérképének megváltoztatásával, és szöveges fájlok elhelyezésével adja tudtára az áldozatának.
 
A zsaroló program RSA-alapú titkosítást használt, és a kompromittált fájlok nevét különféle kiterjesztésekkel egészíti ki. A károkozása közben törli az árnyékmásolatokat, hogy ezzel is megnehezítse a helyreállítást.
 
A kártékony program az esetek egy jelentős részében szoftveres sérülékenységek kihasználásával fertőzi meg a számítógépeket, és elektronikus levelek révén terjed.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Moodle-ban felfedezett sebezhetőség XSS-típusú támadásokat tehet lehetővé.

  2. 4

    A Cisco számos hibajavítást tett elérhetővé az IOS XR-hez.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
Ingyenes eszközt fejlesztett az ESET a BlueKeep sebezhetőség ellenőrzésére

Az ESET nemrég kiadott egy ingyenes BlueKeep (CVE-2019-0708) eszközt annak ellenőrzésére, hogy a Windows operációs rendszert futtató számítógép védett-e a sérülékenység kihasználása ellen.

iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

hirdetés
Közösség
1