Ragaszkodik a hagyományokhoz a Maze zsarolóvírus

​A Maze zsaroló program is fájlok titkosítását követően kezdi követelni a felhasználóktól a váltságdíjat.
 

A Maze zsaroló program követi az elődjei által kitaposott utat. A számítógépek megfertőzését követően elkezdi titkosítani a fájlokat, majd megzsarolja a felhasználót. Mindezt az Asztal háttérképének megváltoztatásával, és szöveges fájlok elhelyezésével adja tudtára az áldozatának.
 
A zsaroló program RSA-alapú titkosítást használt, és a kompromittált fájlok nevét különféle kiterjesztésekkel egészíti ki. A károkozása közben törli az árnyékmásolatokat, hogy ezzel is megnehezítse a helyreállítást.
 
A kártékony program az esetek egy jelentős részében szoftveres sérülékenységek kihasználásával fertőzi meg a számítógépeket, és elektronikus levelek révén terjed.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple Safari legújabb verziója négy biztonsági rést segít befoltozni.

  2. 4

    Az Apple iOS és az iPadOS 14-es kiadása biztonsági hibajavításokkal is szolgál.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség