Sokat lehet keresni a születőben lévő Facebook pénzzel

​A Facebook kriptopénze egyre közelebb kerül az éles bevezetéshez. Most a biztonsági kérdések kerültek előtérbe.
 

A Facebook már korábban jelezte, hogy beleveti magát a kriptodevizák világába, és egy új kriptopénzt hoz létre, amelynek neve Libra lesz. Az ehhez szükséges infrastruktúra- és szoftverfejlesztések, valamint a pénzügyi és jogi kérdések stb. kezelése érdekében létrehozta a Libra Associationt, amelynek feladata, hogy 2020-ra bevezethető állapotba hozza az új kriptopénzt. Az látszik, hogy még az Egyesült Államokban is sok pénzügyi és jogi jellegű problémát kell majd leküzdenie a Facebooknak ahhoz, hogy a Libra valóban olyan módon legyen használható, ahogy az most a vállalat terveiben szerepel. A fejlesztés viszont zakatol, és a biztonsági csapat sem tétlenkedik.
 
A Libra biztonságáért felelős csapat nem bíz semmit a véletlenre, és úgy határozott, hogy a biztonsági ellenőrzésekbe bevonja az etikus hackerek globális közösségét is. A HackerOne-on keresztül elindította a legújabb jutalmazási programját, amelynek révén a legsúlyosabb sebezhetőségek felfedezői akár 10 ezer dollárral is gazdagodhatnak. (Korábban egyébként már kezdetét vette egy tesztsorozat, amelybe a Facebook 50 olyan külsős biztonsági szakembert vont be, akik a kriptovaluták, blokkláncok biztonsága terén már nemzetközi hírnévre tettek szert.)
 
A Libra biztonsági vizsgálata során az etikus hackerek, kutatók elengedhetik a fantáziájukat, hiszen számos típusú sérülékenységet díjaz a Facebook. A legtöbbet azon kritikus sebezhetőségekért fizet, amelyek a tranzakciókat, illetve a blokkláncok kezelését veszélyeztetik, vagy éppen duplikált fizetést tehetnek lehetővé. Nem kizárólag a blokklánc technológia megvalósításában rejlő hibák feltárásáért lehet pénzt kapni, hanem az infrastruktúrát veszélyeztető sérülékenységekért is. Jutalom jár például a szolgáltatásmegtagadási támadásokat lehetővé tevő (a rendszer összeomlását vagy jelentős lassulását okozó) sérülékenységek jelentéséért is.
 
"Mostantól a hibavadász programunk nyilvános és mindenki számára elérhető" - nyilatkozta Michael Engle, a Libra Association fejlesztési vezetője. A szakember reménye szerint ezzel a lépéssel felgyorsíthatóvá válik a hibák feltárása.
Vélemények
 
  1. 4

    A MySQL fejlesztői jelentős hibajavítással rukkoltak elő.

  2. 4

    Az Oracle ismét frissítette a VirtualBoxot.

  3. 1

    A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.

 
Partnerhírek
Frissíteni kell a WhatsApp üzenetküldőt!

Egy szingapúri IT-biztonsági szakember felfedezte, hogy a népszerű üzenetküldő alkalmazást egy fertőzött GIF segítségével térdre lehet kényszeríteni.

​Zsarolóvírus okozott 95 millió dolláros kárt egy dán cégnek

Még mindig nem épült fel teljesen a szeptember elejei zsarolóvírusos támadásból a dán Demant, amelynek friss pénzügyi jelentése szerint az incidens összesen 95 millió dolláros kárt okozott.

hirdetés
Közösség
1