Sokat lehet keresni a születőben lévő Facebook pénzzel

​A Facebook kriptopénze egyre közelebb kerül az éles bevezetéshez. Most a biztonsági kérdések kerültek előtérbe.
 

A Facebook már korábban jelezte, hogy beleveti magát a kriptodevizák világába, és egy új kriptopénzt hoz létre, amelynek neve Libra lesz. Az ehhez szükséges infrastruktúra- és szoftverfejlesztések, valamint a pénzügyi és jogi kérdések stb. kezelése érdekében létrehozta a Libra Associationt, amelynek feladata, hogy 2020-ra bevezethető állapotba hozza az új kriptopénzt. Az látszik, hogy még az Egyesült Államokban is sok pénzügyi és jogi jellegű problémát kell majd leküzdenie a Facebooknak ahhoz, hogy a Libra valóban olyan módon legyen használható, ahogy az most a vállalat terveiben szerepel. A fejlesztés viszont zakatol, és a biztonsági csapat sem tétlenkedik.
 
A Libra biztonságáért felelős csapat nem bíz semmit a véletlenre, és úgy határozott, hogy a biztonsági ellenőrzésekbe bevonja az etikus hackerek globális közösségét is. A HackerOne-on keresztül elindította a legújabb jutalmazási programját, amelynek révén a legsúlyosabb sebezhetőségek felfedezői akár 10 ezer dollárral is gazdagodhatnak. (Korábban egyébként már kezdetét vette egy tesztsorozat, amelybe a Facebook 50 olyan külsős biztonsági szakembert vont be, akik a kriptovaluták, blokkláncok biztonsága terén már nemzetközi hírnévre tettek szert.)
 
A Libra biztonsági vizsgálata során az etikus hackerek, kutatók elengedhetik a fantáziájukat, hiszen számos típusú sérülékenységet díjaz a Facebook. A legtöbbet azon kritikus sebezhetőségekért fizet, amelyek a tranzakciókat, illetve a blokkláncok kezelését veszélyeztetik, vagy éppen duplikált fizetést tehetnek lehetővé. Nem kizárólag a blokklánc technológia megvalósításában rejlő hibák feltárásáért lehet pénzt kapni, hanem az infrastruktúrát veszélyeztető sérülékenységekért is. Jutalom jár például a szolgáltatásmegtagadási támadásokat lehetővé tevő (a rendszer összeomlását vagy jelentős lassulását okozó) sérülékenységek jelentéséért is.
 
"Mostantól a hibavadász programunk nyilvános és mindenki számára elérhető" - nyilatkozta Michael Engle, a Libra Association fejlesztési vezetője. A szakember reménye szerint ezzel a lépéssel felgyorsíthatóvá válik a hibák feltárása.
Vélemények
 
  1. 3

    A FortiClient for Windows legújabb kiadása egy biztonsági hibát is megszüntet.

  2. 3

    A VMware egy olyan sebezhetőséget javított, amely számos, széles körben használt alkalmazását érinti.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1