Súlyos biztonsági réseket foltozott be a Zyxel

​A Zyxel kritikus veszélyességű biztonsági hibákat javított egyes hálózatbiztonsági eszközeinek kapcsán.
 

Ahogy arról a múlt héten a Biztonságportál Prémium weboldalain már beszámoltunk, a Zyxel egy fontos biztonsági frissítést adott ki, amellyel két sérülékenységet orvosolt. Mindkét hiba a 10-es CVSS veszélyességi skálán 9,8-as besorolást kapott, vagyis a kritikus kategóriába tartoznak. Ennek pedig elsősorban az az oka, hogy a támadóknak előzetes hitelesítés nélkül is jogosulatlan távoli kódfuttatásra nyílhat lehetőségük, valamint szolgáltatásmegtagadási támadásokat indíthatnak az érintett eszközök ellen. Ezáltal a sebezhető eszközök működése teljesen megbéníthatóvá válhat.
 
A Zyxel közleménye szerint a két biztonsági rést a "Notification", valamint az "ID processing" funkciók tartalmazzák, és memóriakezelési rendellenességekre vezethetők vissza.
 
A sérülékenységek által érintett készülékek:
 • Zyxel ATP
 • Zyxel USG FLEX
 • Zyxel USG FLEX50(W) / USG20(W)-VPN
 • Zyxel VPN
 • Zyxel ZyWALL/USG
 
A gyártó az érintett eszközök tulajdonosait, üzemeltetőit arra kérte, hogy minél előbb végezzék el a szükséges firmware frissítéseket a károk megelőzése és a kockázatok csökkentése érdekében.
Vélemények
 
 1. 4

  A QNAP újabb biztonsági frissítéseket adott ki.

 2. 3

  A GNU glibc kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

 3. 3

  A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség