Súlyos hibát javított a Synology

​A Synology kritikus veszélyességű sebezhetőséget javított a VPN Plus Server kapcsán.
 

Ahogy arról korábban a Biztonságportál Prémium weboldalain már beszámoltunk a Synology egy nagyon fontos biztonsági frissítést adott ki. Ezúttal a VPN Plus Server kapcsán kellett a fejlesztőknek egy kritikus veszélyességű biztonsági rést befoltozniuk.
 
A sérülékenység a CVSS veszélyességi skálán a maximális, 10-es értéket kapta, ami egyben azt is jelenti, hogy teljes mértékben kiszolgáltatottá tudja tenni az érintett rendszereket a támadásokkal szemben. A biztonsági hiba előzetes hitelesítés nélkül, távolról is kihasználhatóvá válhat, akár alacsony komplexitású támadások során is. Vagyis a sebezhetőség viszonylag egyszerűen kihasználható. Amennyiben erre sor kerül, akkor a támadónak jogosulatlan távoli kódfuttatásra, illetve jogosulatlan műveletvégrehajtásra nyílhat lehetősége, amelynek során kompromittálhatja az érintett eszközt, és további visszaéléseket követhet el.
 
A biztonsági rés részleteit a gyártó egyelőre nem kívánta nyilvánosságra hozni, de annyi tudható, hogy a sebezhetőséget a Remote Desktop funkcionalitást megvalósító egyik összetevő tartalmazza.
 
A sérülékenység méregfoga könnyedén kihúzható, mivel már elérhetővé váltak a szükséges javítások az alábbiak szerint:
VPN Plus Server for SRM 1.3 - 1.4.4-0635 vagy újabb
VPN Plus Server for SRM 1.2 - 1.4.3-0534 vagy újabb
Vélemények
 
  1. 3

    A HP Service Manager egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A QNAP két biztonsági hibáról számolt be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő támadások. Az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát.

hirdetés
Közösség