Sürgős frissítésre szorulnak a Lexmark nyomtatói

​A Lexmark egy súlyos biztonsági hiba miatt adott ki figyelmeztetést. A sebezhetőség több mint 100 különféle nyomtatótípust érint.
 

Ahogy arról a Biztonságportál Prémiumon már beszámoltunk, a Lexmark egy kritikus veszélyességű sérülékenységre hívta fel a figyelmet, és egyben tette elérhetővé azokat a firmware frissítéseket, amik révén befoltozható a biztonsági rés. 

A gyártó közleménye szerint a sérülékenység 9-es veszélyességi besorolást kapott a CVSS szerinti 10-es skálán. A biztonsági hiba jogosulatlan távoli kódfuttatást tehet lehetővé a támadók számára. Mivel a Lexmark érintett nyomtatói közül sok vállalati célú felhasználásra készül, ezért a sebezhetőség közvetett módon akár teljes céges hálózatokban, illetve hálózati szegmensekben is problémákhoz vezethet. 

A Lexmark vizsgálata arra is fényt derített, hogy a sérülékenység kihasználásához szükséges exploit kódok már elérhetővé váltak az interneten, de az eddigi adatok alapján a biztonsági hiba kihasználása még nem kezdődött meg intenzíven a kiberbűnözők körében. Ettől függetlenül az elérhetővé vált firmware frissítések telepítését nem célszerű halogatni. 

A több mint 100 nyomtatótípust érintő sérülékenységről további részletek a gyártó közleményében, illetve a Biztonságportál Prémiumon olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    A HP Service Manager egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A QNAP két biztonsági hibáról számolt be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő támadások. Az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát.

hirdetés
Közösség