Szemünk láttára felhősödik a biztonság

A felhős infrastruktúrák és szolgáltatások felé történő elmozdulás a biztonsági piacot is megmozgatja.
 

A kis- és középvállalkozások gyakran küzdenek azzal, hogy megfelelő védelmet tudjanak biztosítani hálózatuk számára, általában az idő, az emberi erőforrás vagy a szükséges szakértelem hiánya miatt. A kisvállalkozások mellett nyilván a nagyobb cégeknek is sok vesztenivalója van. A big data és a mesterséges intelligencia térnyerésével sok esetben célszerű átköltözniük a felhőbe, ez viszont azt is jelenti, hogy a hagyományos biztonsági megoldások már nem tudnak elegendő védelmet nyújtani a fenyegetések ellen.
 
A kulcsszó az irányítás
 
Egyre több analitikai szolgáltató jelenik meg a piacon, amelyek segítséget nyújtanak a hálózati fenyegetésekkel szemben a cloud computing világában is.
 
"A kulcsszó az irányítás. Amíg a cégek gyakran továbbra is a tűzfalak frissítéseire bízzák magukat, a kiberfenyegetések folyamatosan fejlődnek, és taktikát változtatnak. Az olyan SaaS megoldások, mint az ATP és a sandboxing erre valósidejű választ nyújtanak, és jellegükből adódóan ugyanabban a tempóban tartják a lépést a technológia fejlődésével, mint a rosszindulatú szoftverek" - mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője.
 
A felhő, mint alapkövetelmény
 
A felhő alapú vizuális analitika és riportolás révén a korábbiaknál hatékonyabb fenyegetettség elemzésre nyílik lehetőség. A rendszergazdák a statisztikák és adatok alapján alaposabban utána járhatnak a fenyegetéseknek, és megfontoltabb intézkedéseket hozhatnak. A mélyanalitikák átfogó képet adnak a hálózatot ért támadásokról, ami alapján megtehetők a megfelelő védelmi intézkedések.
 
"A KKV-k számára a kérdés most már nem az, hogy ki szeretnék-e használni a felhő alapú hálózatbiztonsági megoldásokat, hanem hogy melyik szolgáltató megoldását válasszák. Amennyi adatot a cégek már kezelnek, gyakorlatilag kijelenthető, hogy azok nagyobb biztonságban vannak egy megbízható harmadik fél (specialista) kezelésében" - tette hozzá Treso Tamás.
Vélemények
 
  1. 3

    A Moodle-ban felfedezett sebezhetőség XSS-típusú támadásokat tehet lehetővé.

  2. 4

    A Cisco számos hibajavítást tett elérhetővé az IOS XR-hez.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
Ingyenes eszközt fejlesztett az ESET a BlueKeep sebezhetőség ellenőrzésére

Az ESET nemrég kiadott egy ingyenes BlueKeep (CVE-2019-0708) eszközt annak ellenőrzésére, hogy a Windows operációs rendszert futtató számítógép védett-e a sérülékenység kihasználása ellen.

iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

hirdetés
Közösség
1