Szorosabbra fogta az Android védelmét a Kaspersky

​A Kaspersky frissített a Security Cloud szolgáltatását a nagyobb fokú adatvédelem érdekében.
 

A Kaspersky tapasztalata szerint egyre gyakoribb, hogy a felhasználók az általuk használt eszközök és alkalmazások beállításainak ellenőrzésével gondoskodnak a biztonságról. Azonban továbbra sem csökken a zűrzavar, hiszen a jelenlegi applikációk gyakran jelenítenek meg felhasználói adatok biztonságát potenciálisan veszélyeztető engedélykéréseket. Hogy leegyszerűsítse az adatvédelmi ellenőrzést, és időt spóroljon a beállítások kezelésével, a Kaspersky Security Cloud andoridos eszközökre kifejlesztett új funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyetlen helyen, egyetlen pillantással tekinthessék meg, és kezelhessék az alkalmazásengedélyeket.
 
A gyanús alkalmazásengedélyek mellett a felhasználóknak egy másik adatvédelmi kockázattal is tisztában kell lenniük, amelyet a Kaspersky Security Cloud új verziója immár kezel. Az elmúlt években a rövid URL-ek nagy népszerűségre tettek szert annak köszönhetően, hogy csak korlátozott számú karaktert foglalnak el az azonnali üzenetekben vagy tweetekben. A kétségtelen előnyök mellett azonban ezek veszélyesek is lehetnek, mivel a felhasználók nem feltétlenül tudják, hová vezetnek az URL-ek. Ez pedig súlyos következményekkel járhat, mivel a rövid címekben rejlő lehetőségeket a kiberbűnözők is felismerték. A visszaélések megakadályozása érdekében a Kaspersky Security Cloud használói egy adathalászat elleni funkcióval biztosíthatnak nagyobb védelmet a személyes információik számára. A szolgáltatás elemzi a rövid URL-eket, és figyelmeztet, ha mögöttük rejtett adathalász hivatkozásra bukkan.
 
"A felhasználóknak már nem elég pusztán az eszközüket biztonságban tartani. A kiberbűnözők egyre nagyobb érdeklődést mutatnak egy adott személy adatainak megszerzése iránt, legyen szó akár pénzügyi adatokról, akár a keresési előzményekről. Az ilyen információk nyilvánosságra kerülése potenciális kárt okozhat a tulajdonosának, ezért a digitális adatvédelem nagyon fontos kérdés" - mondta Marina Titova, a Kaspersky egyik vezetője.
Vélemények
 
  1. 3

    A FortiClient for Windows legújabb kiadása egy biztonsági hibát is megszüntet.

  2. 3

    A VMware egy olyan sebezhetőséget javított, amely számos, széles körben használt alkalmazását érinti.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1