Támadás érte a GTA fejlesztőjét

​A Rockstar Games megerősítette, hogy az egyik hálózatát kibertámadás érte. Adatszivárgás történt, ami a GTA 6-ot is érinti.
 

A múlt héten a GTAForums oldalain olyan hírek láttak napvilágot, miszerint feketekalapos hackereknek sikerült behatolniuk a Rockstar Games hálózatába, ahonnan adatokat, illetve fájlokat loptak. Az egyik elkövető az interneten kezdte kiszivárogtatni a megkaparintott fájlokat. Mindezt olyan módon tette, hogy egy tömörített, RAR-állományra mutató hivatkozást tett közzé. Ez a fájl 90 videót tartalmazott.
 
A kiszivárogtatott videók a GTA 6-ról készültek, és azokat nagy valószínűséggel korábban maguk a játék fejlesztői készítették. A támadó eközben azt állította, hogy a várva várt játék esetében nem kizárólag előzetes videókat szerzett meg, hanem a GTA V és a GTA 6 forráskódját is. Egyúttal közölte, hogy a GTA V forráskódját áruba bocsátja, és arra ajánlatokat vár legalább 10 ezer dollár értékben. A GTA 6 forráskódjának "értékesítéséről" azonban nem tett említést.
 
A kiszivárgott videók hamar elkezdték bejárni az internetet, és azok a YouTube-on, valamint a Twittteren is elérhetővé váltak, igaz azóta szerzői jogok miatt már eltávolították az üzemeltetők. Ettől függetlenül ezek a tartalmak már "elszabadultak", és a maguk útját járják az interneten.
 
Az incidens nyilvánosságra kerülését követően a Rockstar Games elismerte, hogy valóban kibertámadás történt, aminek során eddig ismeretlen személy vagy személyek jogosulatlan hozzáférést szereztek a hálózatához, és bizalmas információkat töltöttek le onnan, beleértve a GTA következő verziójához kapcsolódó adatokat is. A cég azonban arról nem tett említést, hogy valóban megkaparintották-e az elkövetők a játék forráskódját.
 
A Rockstar Games szerint az incidens nem befolyásolja a GTA fejlesztését és a korábban felállított ütemtervet, valamint nem okozott fennakadást az online szolgáltatásaiban sem.
Vélemények
 
  1. 3

    A Nextcloud fejlesztői biztonsági hibákról számoltak be.

  2. 4

    Az NVIDIA több mint két tucat sérülékenységet javított.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Meghackelt mackó, kémkedő baba

Az ESET szakemberei az okosjátékok által jelentett információbiztonsági kockázatokra hívták fel a figyelmet.

A foci-vb veszélyei a kibertérben

A FIFA labdarúgó-világbajnokságra a csalók is készülnek: hamis jegyek, lottóátverések és más veszélyek is leselkednek a kibertérben a szurkolókra.

hirdetés
Közösség