Támadás érte a Magento Marketplace-t

​A Magento Marketplace kapcsán egy adatbiztonsági incidensre derült fény, amelynek következtében személyes adatok is illetéktelen kezekbe kerülhettek.
 

Az Adobe-hoz tartozó Magento egy igen széles körben alkalmazott e-kereskedelmi platform. Ennek egyik fontos összetevőjét a Magento Marketplace adja, ahol rengeteg bővítmény, sablon stb. közül lehet válogatni.
 
November 21-én a Magento Marketplace üzemeltetői egy gyanús jelenségre lettek figyelmesek, és rögtön biztonsági vizsgálatot kezdeményeztek. Hamar kiderült, hogy a népszerű weboldalt támadás érte, aminek következtében bizalmas adatok váltak kiszolgáltatottá. Egyebek mellett nevekhez, e-mail címekhez, MageID-khoz, szállítási és számlázási címekhez, telefonszámokhoz és egyéb kereskedelmi információkhoz fértek hozzá az elkövetők. Az Adobe ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az incidens során jelszavak, pénzügyi adatok, illetve bank- és hitelkártyaszámok nem kerültek veszélybe.
 
Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az adatbiztonsági incidens pontosan hány személyt érintett. A vállalat már értesítette azokat, akiknek az adatai veszélybe kerültek.
 
Jason Woosley, az Adobe munkatársa elmondta, hogy nagyon komolyan vették a biztonsági incidenst, és megszüntették az abban közre játszó sérülékenységet. Emellett felülvizsgálják a folyamataikat, hogy a jövőbeli hasonló eseteknek elejét vegyék.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple Safari legújabb verziója négy biztonsági rést segít befoltozni.

  2. 4

    Az Apple iOS és az iPadOS 14-es kiadása biztonsági hibajavításokkal is szolgál.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség