Teher alatt nőnek az MSP-k

Egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy egyedül nagyon nehéz boldogulni a mind összetettebbé váló kibervédelem területén.
 

Ezért egyre több cég és szervezet dönt úgy, hogy külső partnert hív segítségül a kiberbiztonság megerősítése és fenntartása érdekében. Mindez pedig az is jelenti, hogy mind többen támaszkodnak menedzselt szolgáltatókra, hogy megkapják tőlük a számukra égetően szükséges szakértői útmutatást.
 

"A kis- és középvállalkozások gyakran nem rendelkeznek megfelelő erőforrással, hogy fenntartsanak egy dedikált kiberbiztonsági csapatot, ezért elsősorban az MSP-ktől függenek, hogy első védelmi vonalként támogassák őket a kibertámadásokkal szemben. Így a szolgáltatók felelőssége, hogy naprakészek legyenek a legújabb biztonsági kockázatokkal kapcsolatban, és gondoskodjanak arról, hogy rendelkezzenek a fenyegetések kezeléséhez szükséges megoldásokkal és szolgáltatásokkal ügyfeleik védelme érdekében"

- emelte ki Tresó Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.
 
A menedzselt szolgáltatók jó esetben mélyreható ismerettel rendelkeznek ügyfeleik technológiai rendszereiről. Ezt az ismeretüket pedig össze kell hangolniuk műszaki szakértelmükkel annak érdekében, hogy tanácsokat adhassanak a legjobb biztonsági megoldásokról, gyakorlatokról.
 
Treso Tamás elmondta, hogy a felügyelt szolgáltatást nyújtó partnereknek naprakésznek kell lenniük a legújabb biztonsági kockázatokkal és sebezhetőségekkel kapcsolatban annak érdekében, hogy megvédjék ügyfeleik hálózatait és adatait. Ennek elmulasztása költséges adatszivárgást és hírnévkárosodást eredményezhet.
 
Annak elkerülése érdekében, hogy az ügyfelek sebezhetővé váljanak a támadásokkal szemben, az MSP-knek számos szolgáltatást és megoldást kell kínálniuk a portfóliójukban, például e-mail biztonsági megoldásokat, biztonsági mentési és katasztrófa-helyreállítási technológiákat, végpontvédelmi alkalmazásokat és hálózatbiztonsági megoldásokat is. Mindezek mellett nem árt, ha biztonságtudatossági képzéseket is tudnak tartani.
 
Megfelelés és szabályozási követelmények
 
Ahogy a kiberfenyegetések folyamatosan fejlődnek és egyre kifinomultabbá válnak, egyre nagyobb szabályozási nyomás hárul a kis- és középvállalkozásokra. Emiatt a kkv-k egyre gyakrabban keresnek menedzselt szolgáltatást nyújtó partnereket, hogy segítsenek nekik megfelelni e szabályozási követelményeknek, és biztosítsák ügyfeleik adatainak biztonságát.
 
 1. 3

  A Sambához egy biztonsági frissítés vált elérhetővé.

 2. 4

  A Cisco több biztonsági javítást adott ki az NX-OS-hez.

 3. 4

  Az IBM AIX-hez három patch vált elérhetővé.

 4. 3

  A VMware Workstation és a Fusion egy biztonsági frissítést kapott.

 5. 4

  A Google újabb fontos hibajavításokat adott ki a Chrome webböngészőhöz.

 6. 4

  A Zyxel fontos biztonsági frissítéseket tett elérhetővé egyes hálózati és hálózatbiztonsági eszközeihez.

 7. 3

  A Rails fejlesztői három biztonsági hibáról adtak tájékoztatást.

 8. 3

  A IBM InfoSphere Information Server egy biztonsági hibajavítással bővült.

 9. 4

  A Microsoft 11 biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

 10. 3

  A Node.js kapcsán tíz biztonsági hibajavítás vált letölthetővé.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség