Több mint ezer hamis AnyDesk weblap bukott le

Több mint 1300 olyan weboldalt hoztak létre a netes csalók, amelyek az AnyDesk ismertségével éltek vissza, miközben egy adatszivárogtató trójai programot terjesztettek.
 

Ismét bebizonyosodott, hogy a széles körben használt szoftverekkel történő visszaélések érdekében a kiberbűnözők komoly erőforrásokat hajlandóak bevetni. Teszik mindezt azért, mert a neves alkalmazásokba vetett bizalom kihasználásával könnyebben tudnak beférkőzni a felhasználók rendszereibe, majd különféle károkozásokat véghez vinni.
 
A legutóbbi, nagyszabású csalássorozatra a SEKOIA egyik biztonsági elemzője bukkant rá. A szakember az egyik vizsgálata során rengeteg olyan weblapra akadt, amelyek ismert szoftverek weboldalainak hamis, meglehetősen megtévesztő kiadásai voltak. Az alaposabb elemzések során sikerült összeállítani egy olyan címlistát, amelyből az derül ki, hogy a távoli hozzáférést és támogatást biztosító AnyDesk szoftver nevével több mint 1300 weboldalon éltek vissza az elkövetők. Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen célkeresztbe állított alkalmazás, hiszen a csalók egyebek mellett olyan szoftverekhez is készítettek adathalász weblapokat, mint amilyen például az MSI Afterburner, a 7-ZIP, a Blender, a Slack, a VLC vagy az OBS.

 
 
  1. 3

    A HP Service Manager egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A QNAP két biztonsági hibáról számolt be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő támadások. Az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát.

hirdetés
Közösség