Új felhőbiztonsági technológiák az Oracle-től

Az Oracle három biztonsági technológiát jelentett be az adatbázisok nagyobb fokú védelme érdekben.
 

Az Oracle rendületlenül fejleszti a felhős technológiát, ami maga után vonja azt is, hogy a cloud computing által jelentett kockázatokat is kezelnie kell. Ehhez pedig új technológiákra is szükség van. A vállalat nem aprózza el ezek fejlesztését. Most is három újdonsággal rukkolt elő.
 
Az Oracle Data Safe, az Oracle Cloud Guard és az Oracle Cloud Maximum Security Zones nevű megoldások közös jellemzője, hogy mindegyik a központosított, átlátható, magas szinten automatizált biztonság felé vezet, és a legjobb gyakorlatok bevezetését, illetve a házirendek, szabályok betartatását segítik elő. Mindhárom termék a háttérbe húzódva működik, és a felhős környezetekből származó telemetriai adatok gyűjtését, elemzését végzik.
 
Az Oracle Data Safe egy olyan egységesített vezérlőközpontot takar, amely az adatbázisok biztonságát hivatott növelni. Lehetőséget ad a biztonsági incidensekhez kötődő adatok, felhasználói fiókok, konfigurációs beállítások feltérképezésére. Folyamatosan monitorozza a védelem alá vont adatbázisokat, azonosítja az érzékeny, bizalmas adatokat, valamint szükség esetén segítséget nyújt az adatmaszkolásban is.
 
Az Oracle Cloud Guard eközben az infrastruktúrából származó telemetriai adatokat, audit logokat és az operációs rendszerek, illetve harmadik féltől származó alkalmazások biztonságcentrikus információt gyűjti, elemzi, majd ezek alapján detektálja a különféle fenyegetettségeket, konfigurációs hiányosságokat. Képes emberi beavatkozás nélkül a fenyegetettségek lokalizálására, adott esetben megszüntetésére. Amennyiben egy felhasználói fiókhoz kapcsolódóan anomáliákat észlel, akkor a problémás fiókot letiltja, vagy automatikusan visszavonja az érintett felhasználó jogosultságait.
 
Végül, de nem utolsó sorban az Oracle Cloud Maximum Security Zones gondoskodik arról, hogy a lehető legautomatizáltabb módon lehessen érvényre juttatni, betartatni a biztonsági szabályokat az Oracle Cloud erőforrások vonatkozásában.
Vélemények
 
  1. 3

    A FortiClient for Windows legújabb kiadása egy biztonsági hibát is megszüntet.

  2. 3

    A VMware egy olyan sebezhetőséget javított, amely számos, széles körben használt alkalmazását érinti.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1