Újabb hibavadászatra csábít a Google

A Google egy újabb hibavadász programot indított, amely sok etikus hacker figyelmére tarthat számot.
 

A Google 2010-ben rukkolt elő azzal a kezdeményezésével, hogy egyes megoldásainak esetében lehetőséget adott az etikus hackerek és a biztonsági kutatók számára, hogy sebezhetőségek után kutassanak egy jutalmazási rendszer keretében. Az évek során mind a kezdeményezésbe bevont szoftverek, szolgáltatások körét bővítette, mind egyre nagyobb összegű jutalmakkal próbálta aktív közreműködésre sarkallni a szakembereket. A kezdeményezés sikerét jól mutatja, hogy az első hibavadász program megjelenése óta a vállalat összesen több mint 50 millió dollár jutalmat osztott ki több ezer biztonsági kutató között, akik összességében több mint 15 ezer sebezhetőségi jelentést küldtek be a céghez.
 
Mostantól pedig egy újabb hibavadász programba is benevezhetnek az érdeklődök. A Mobile VRP (Vulnerability Rewards Program) nevű hibavadászat célja, hogy a Google által fejlesztett egyes mobil alkalmazások esetében tegye lehetővé a sérülékenységek utáni kutakodást, és ezáltal felgyorsítsa ezen appok sebezhetőségeinek feltárását, illetve javítását.
 
Az új mobil hibavadász program jelenleg egyebek mellett az alábbi Android kompatibilis szoftverekre terjed ki:
 • Google Play Services (com.google.android.gms)
 • AGSA (com.google.android.googlequicksearchbox)
 • Google Chrome (com.android.chrome)
 • Google Cloud (com.google.android.apps.cloudconsole)
 • Gmail (com.google.android.gm)
 • Chrome Remote Desktop (com.google.chromeremotedesktop)
 
A sebezhetőségek feltáróinak odaítélhető jutalom nagysága ezúttal 750 dollár és 30 ezer dollár között változik. A díj nagysága attól függ, hogy milyen súlyos sebezhetőségre derít fényt a hibabejelentő, és a sérülékenységet milyen egyszerű vagy éppen körülményes módon lehet kihasználni. A legnagyobb összegű jutalom azon biztonsági rések jelzéséért jár, amelyek felhasználói közreműködés nélkül (vagy minimális közreműködéssel) is kihasználhatóvá válhatnak jogosulatlan távoli kódfuttatásra, illetve adatlopásra.
Vélemények
 
 1. 4

  A QNAP újabb biztonsági frissítéseket adott ki.

 2. 3

  A GNU glibc kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

 3. 3

  A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség