WhatsApp: nincs több leskelődés

​A WhatsApp egy újabb, adatvédelmi szempontból érdekes funkcióval bővült.
 

Ahogy az összes elterjedt azonnali üzenetküldő szolgáltatás, illetve alkalmazás, úgy a WhatsApp is egyre több biztonsági és adatvédelmi funkcióval gyarapodik. Ennek oka részben a mind szigorúbb jogi követelményekben keresendő, de még inkább abban, hogy sok felhasználó egyre inkább olyan platformot keres magának, amelyen úgy kommunikálhat, hogy abba avatatlan szemek nem tekinthetnek bele. A WhatsApp fejlesztői most nekik kedveskedtek egy újabb lehetőséggel.
 
A Chat Lock névre keresztelt újdonság lényege, hogy a felhasználó ismerősönként vagy csoportonként zárolhat a készüléken üzenetváltásokat. Ehhez jelszót vagy biometrikus azonosítást (például ujjlenyomat alapú hitelesítést) is használhat. Amennyiben egy ismerősének üzenetfolyamát "zárolja", akkor onnantól kezdve a vele folytatott kommunikáció csak akkor tekinthető meg és kereshető vissza, ha előzőleg érvényes hitelesítés történik.
 
A Chat Lock révén védett ismerősök vagy csoportok esetén az új üzenetekről érkező értesítések is szűkszavúbbá válnak, hogy azok se szolgáljanak védett információkkal a hitelesítésig.
 
A fejlesztők szerint az új funkció elsősorban azok számára lehet hasznos, akik a telefonjukat (például családon belül) egymás között megosztják, egymásnak időnként átadják.
 
A Chat Lock a WhatsApp következő frissítésével együtt fog megérkezni a készülékekre.
Vélemények
 
  1. 4

    A QNAP újabb biztonsági frissítéseket adott ki.

  2. 3

    A GNU glibc kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség