Zyxel: a tűzfalak is beköltöznek a Nebulába

​Immár a Zyxel USG FLEX Firewall eszközök is használhatók a Nebula felhő alapú technológiával.
 

Az USG FLEX tűzfalak bekerülése a Nebula alá olyan szabály alapú biztonsági lehetőségeket biztosít a rendszergazdák számára, amelyek vírusvédelmi, behatolásmegelőző (IDP) és URL-szűrési képességekkel vértezik fel a felhő alapon védelembe bevont hálózatbiztonsági eszközöket.
 
Ha a tűzfalak fenyegetést észlelnek a csatlakoztatott végpontok bármelyikén, akkor automatikusan szinkronizálják a Nebula vezérlőközpontot, és a biztonsági intézkedéseket a teljes hálózat összes hozzáférési pontján érvényre juttatják. Ezzel párhuzamosan blokkolják vagy karanténba helyezik a problémás klienst. A Nebulával a rendszergazdák azonos szintű biztonsági házirendeket alkalmazhatnak függetlenül attól, hogy az alkalmazottak az irodából vagy otthonról érik el a hálózatot.
 
A Nebula Távoli AP funkciója lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy az alkalmazottaknak biztonságos, vezeték nélküli hozzáférést biztosítsanak a vállalati hálózathoz az irodán kívülről. Az adminisztrátorok előkonfigurálhatják a Nebula hozzáférési pontokat, hogy titkosított csatornát hozzanak létre a távoli helyek és a központi iroda között.
 
A nebulás integráció nagyobb hálózati átláthatóságot biztosít az üzemeltetők számára, akik egy központi irányítópulton keresztül vezérelhetik, konfigurálhatják és monitorozhatják a hálózatukat.
 

"Az elmúlt évben a vállalkozásokat érintő korlátozások, amelyeket nagyrészt a COVID-19 járvány hatásai tettek szükségessé, felgyorsították a távoli munkavégzésre való áttérést - abban pedig számos iparági elemző egyetért, hogy ez a változás a pandémia után is megmarad. A vállalati hálózathoz az irodán kívülről való hozzáférés biztosításának követelménye számos új kihívást jelent a cégek és a menedzselt szolgáltatók számára, akiknek most támogatniuk kell ezeket az elosztott hálózatokat"

- mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.
 
A Nebula integrációt támogató ZLD5.0 firmware ingyenes frissítésként jár az összes Zyxel USG FLEX sorozatú tűzfal mellé, és letölthető a felhőből az eszközkezelő felületen keresztül. (2021 áprilisától a Zyxel áttér az összes Nebula-kompatibilis eszköz esetében az eszköz alapú licencelési modellre.)
Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome 90-es verziójának megjelenésével 19 biztonsági rés vált befoltozhatóvá.

  2. 4

    Az Adobe több mint egy tucat biztonsági hibát szüntetett meg az Acrobat és a Reader alkalmazásaiban.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
​Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól

Bitcoinnal fizethető hamis koronavírus-oltásokra épülő csalásra figyelmeztetnek a nemzetközi hatóságok.

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Az ESET szakemberei bemutatják az új SMS csalást és a szükséges teendőket, ha letöltöttük az adatlopó alkalmazást.

hirdetés
Közösség